Bitcoin väntar på amerikanska valresultatet för att avgöra riktning

Författad av: Konstantin Anissimov
november 7, 2020
  • Bitcoin-investerare har varit tydligt oroliga under det amerikanska valet.
  • Historiska data visar att BTC inte påverkas nämnvärt av resultaten.
  • Även om den tekniska analysen förutspår en eventuell korrigering ligger priset nu över ett starkt stöd.

Bitcoin har upplevt hög volatilitet under det amerikanska presidentvalet. Många medier i landet har redan pekat ut Joe Biden som USA:s nästa president, och historiska data visar att flaggskeppskryptovalutan kan återuppta sin uppåtgående trend efter att det står helt klart.

Bitcoin har varit motståndskraftigt under valet i USA

Medan de flesta kryptovalutor på marknaden har upplvt betydande förluster de senaste dagarna, fortsätter Bitcoin att blicka uppåt. BTC nådde en ny högstanivå för året på 14 410 dollar den 31 oktober. Även om priserna nyligen föll något under valet har Bitcoin återhämtat sig till viss del.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är fortfarande osäkert hur en vinst för demokraterna kommer att påverka kryptovalutamarknaden. Men historiska data visar att Bitcoin kunnat klara stormen under de två senaste amerikanska presidentvalen.

Till exempel sjönk BTC med mer än 20% ungefär två veckor före valet 2012. Efter att det bekräftats att Barack Obama blev omvald för sin andra mandatperiod återvände förtroendet till marknaden och Bitcoin marscherade mot högre toppar.

En liknande prisutveckling ägde rum efter att Donald Trump valdes till USA:s 45:e president 2016. BTC hade fallit med 12% fem dagar innan rösterna räknades, men återupptog sin historiska uppåtgående trend direkt efter.

https://www.tradingview.com/x/LEz3L1gk/

Teknisk analys: Korrigering före högre toppar

Tom Demark (TD) Sequential Indicator är nära att visa en säljsignal i BTC:ss dagliga diagram. Den baisseartade formationen kommer sannolikt att forma en ”grön nio ljusstake”. Ett sådant tekniskt mönster tyder på att en ökning av försäljningspressen kan få priset att vända tillbaka och forma en till fyra dagliga ljusstakar innan det återupptar uppgången.

https://www.tradingview.com/x/9wbHqNDb/

I händelse av en korrigering visar IntoTheBlocks modell ”In/Out of the Money Around Price” (IOMAP) två starka stödområden under Bitcoin.

Baserat på detta mätvärde hade fler än 1,1 miljoner adresser tidigare förvärvat mer än 600 000 BTC när priset låg mellan 13 300 och 13 700 dollar. Denna efterfrågespärr kan absorbera en del av det nedåtgående trycket och hålla fallande priser i schack. Men om antalet försäljningsorder är tillräckligt många för att pressa ned Bitcoin mer än så, ligger nästa kritiska intresseområde mellan 11 600 och 12 000 dollar, nästa signal för köpare av Bitcoin.

Här köpte ungefär 820 000 adresser nästan 540 000 BTC.

Uppåt i diagrammet visar IOMAP att det inte finns några betydande motståndsnivåer för Bitcoin. Det enda stora hindret ligger mellan 13 740 och 14 140 dollar, där 560 000 adresser har köpt cirka 200 000 BTC.

Viktiga prisnivåer att titta på

Att det amerikanska valet nu verkar avgjort kan visa sig vara en icke-händelse för Bitcoin om historien upprepar sig. Oavsett måste investerare ägna stor uppmärksamhet åt stödet vid 13 300 och motståndnivån vid 14 140 dollar. En ljusstake strax under eller över detta intervall kommer att avgöra vart flaggskeppskryptovalutan är på väg härnäst.

BTC kan stiga till 16 000 dollar eller högre om priset bryter över motståndet. Om det däremot glider under stödet kan det falla hela vägen ned till 12 000 dollar.