Dish Network Corp publicerar positiv resultatrapport för tredje kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
november 7, 2020
  • Dish Network Corp överträffade Wall Street prognoser för budgetårets tredje kvartal.
  • Det amerikanska företaget hade 11,423 miljoner DISH TV-abonnenter vid slutet av tredje kvartalet.
  • Dish Networks intäkter i USA ökade med 43,1% under tredje kvartalet.

DISH Network Corp. (NASDAQ: DISH) meddelade på fredag att företagets resultat och intäkter under tredje kvartalet var betydligt bättre än väntat. I ett tillkännagivande tidigare i veckan uppgav det amerikanska företaget att man inlett ett samarbete med Intel för 5G-utbyggnad.

DISH öppnade med en uppgång med cirka 7% på aktiemarknaden på fredag men förlorade mer än hälften av sin intradagsvinst under den följande timman. Aktierna i företaget handlas nu till 21,20 pund per aktie, jämfört med 27,17 per aktie i början av året. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

DISHs finansiella resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DISH meddelade att dess nettoresultat under tredje kvartalet uppgick till 383,94 miljoner pund, vilket motsvarar 65,38 pence per aktie. Som jämförelse var nettoresultatet under motsvarande kvartal förra året betydligt lägre 268,38 miljoner pund eller 50,18 pence per aktie. Enligt FactSet hade analytiker förväntat sig att det amerikanska tv-bolaget skulle rapportera 47,90 pence i vinst per aktie under det senaste kvartalet.

Under föregående kvartal (Q2) registrerade DISH Network Corp 345,29 miljoner pund i nettoresultat, enligt rapporten som publicerades under den första veckan i augusti.

Intäktsmässigt bokförde det Englewood-baserade företaget 3,44 miljarder pund under tredje kvartalet jämfört med fjolårets 2,41 miljarder pund under motsvarande kvartal. FactSet-konsensus för intäkterna under kvartalet uppgick till avsevärt lägre 2,38 miljarder pund.

DISHs intäkter i USA ökade med 43,1% under tredje kvartalet

Tjänsteintäkterna ökade med 35,4% på årsbasis under tredje kvartalet till 3,21 miljarder pund. Övriga intäkter, inklusive försäljningen av utrustning, uppgick till 235,23 miljoner pund. intäkterna på 3,44 miljarder pund i USA var 43,1% högre under tredje kvartalet jämfört med året innan. Intäkterna från Kanada och Mexiko ökade med 31,3% på årsbasis till 11,48 miljoner pund.

DISH uppgav också på fredag att man avslutade tredje kvartalet med en nedgång på 5,6% för DISH TV-abonnenter till 11,423 miljoner. Sling-TV-abonnenterna var 2,458 miljoner vid slutet av tredje kvartalet, vilket motsvarar en nedgång på 8,5% jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Dish presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 40%. I skrivande stund värderas DISH Network Corp till 11,22 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,44.