Deutsche Posts rörelseresultat stiger med 50% under tredje kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 10, 2020
  • Deutsche Posts rörelseresultat stiger med 50% under det tredje kvartalet.
  • Det tyska företaget förutspår upp till 3,92 miljarder pund i årligt rörelseresultat.
  • Deutsche förväntar sig att det fria kassaflödet kommer att dra in över £1,78 miljarder under 2020.

Deutsche Post (ETR:DPW) sa på tisdagen att det förväntar sig en e-handelsboom under den kommande julperioden. Paketleveransen har nu åtagit sig att utöka sin kapacitet för att tillgodose högre efterfrågan under de kommande månaderna.

Aktierna i företaget tankade mer än 5% på den öppna marknaden. Deutsche Post är för närvarande 10% upp på aktiemarknaden i jämförelse med fjolåret. Här är vad du behöver veta om att välja vinnande aktier.

Deutsche förutspår upp till 3,92 miljarder pund i årligt rörelseresultat

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Deutsche Post sa att dess rörelseresultat under det tredje kvartalet uppgick till 1,25 miljarder pund, vilket motsvarar en 50% årlig tillväxt. När det gäller intäkter såg företaget en ökning med 4,4% jämfört med förra året till 14,41 miljarder pund under det senaste kvartalet jämfört med en något lägre förväntad summa på 14,34 miljarder pund.

För hela räkenskapsåret förutspår Deutsche att rörelseresultatet kommer sjunka till mellan 3,65 miljarder pund och 3,92 miljarder pund. Att slå den övre änden av vägledningen, tillade de, är endast möjligt om leveransnätverket visar sig vara tillräckligt stort under julperioden när volymerna stiger.

Deutsche sa också att man förväntar sig att kassaflödet kommer att dra in över 1,78 miljarder pund under räkenskapsåret 2020. Det hade tidigare prognostiserat 1,60 miljarder pund fritt kassaflöde i år. Under föregående kvartal (Q2) hade Deutsche Post rapporterat en rörelsevinst på 800 miljoner pund.

Andra framstående siffror i Deutsche Posts resultatrapport på tisdag inkluderar en volymökning på 11,6% i sin paketverksamhet under tredje kvartalet. Intäkterna från express division ökade med 14,6% och försäljningen av e-handelslösningar ökade med 26,1% under tredje kvartalet.

VD Frank Appels kommentarer på tisdag

VD Frank Appel från Deutsche Post kommenterade den finansiella rapporten på tisdag och sa:

”Vi hade ett framgångsrikt tredje kvartal och uppnådde förbättringar i intäkter, EBIT och kassaflöde – tack vare våra 550 tusen anställda över hela världen och vår enastående portfölj av e-handelslogistiklösningar som gynnar både små och stora kunder globalt. Med våra globala tjänster håller vi världsekonomin igång även under krisen. Varje dag presterar våra anställda exceptionellt bra under utmanande förhållanden för att ge våra kunder bästa möjliga service. ”

Appel sa också på tisdag att Deutsche Post var väl förberedd för att distribuera COVID-19-vaccinet när det är klart.

I skrivande stund värderas det tyska multinationella paketleveransföretaget till 42,04 miljarder pund och har ett pris / intäktsförhållande på 21,26.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust