Neutrino samarbetar med Waves för att lansera ny investeringsmekanism

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 11, 2020
  • Den nya mekanismen låter Neutrinos användare investera i sina DeFo-noterade tillgångar.
  • Mekanismen innefattar backning av tillgångspooler med ytterligare säkerheter.
  • Användare kommer att tjäna ränta på avgifter för likviditetsleverantörer och dessutom tjäna insatsbelöningar.

Neutrino-protokollet har gått samman med Waves.Exchange för att lansera en ny mekanism för att investera i Neutrino-tillgångspooler för decentraliserad valuta (DeFo). Neutrino-teamet avslöjade detta i ett blogginlägg igår och konstaterade att mekanismen låter deras användare investera i projektets tillgångspooler helt sömlöst. Investeringarna kommer att säkerställa poolstabilitet genom att skydda tillgångshållare mot säkerhetsunderskottet från valutakursförändringar.

Enligt blogginlägget kommer användare som investerar i tillgångspooler att tjäna ränta på avgifter för likviditetsleverantörer som betalas via DeFo. Räntan som användarna får kommer att vara direkt proportionell mot deras andel i poolen. Utöver räntan kommer användarna också att tjäna insatsbelöningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Innan förändringen använde Neutrino ett system som säkerställde tillgångar baserat på det sammanlagda värdet av medel som samlats i ett kontrakt genom USDN-swaps till tillgångarna. Dessa medel underlättade bytet av tokens till USDN. System hade dock sina brister, eftersom valutakursförändringar kunde leda till att dessa medel ibland inte räckte till för att säkra alla utgivna mynt.

Hur mekanismen fungerar

Den nya mekanismen hjälper till att säkerställa tillgångarnas stabilitet genom att stödja dem med ytterligare säkerheter. Mekanismen låter användare investera i deras önskade tillgångspool med ytterligare medel. Dessa medel används sedan för en omvänd USDN-swapp om mängden medel som ackumuleras i poolen inte räcker till. Genom att investera ytterligare medel i en pool minskar riskerna om för få andra användare skulle emittera och inneha Neutrino-tillgångar.

I det första steget kan dock användare bara investera USDN i poolen för alla tillgångar som listas på DeFo. Genom att göra det kommer användarna att få dagliga belöningar i poolens tillgång. Enligt uppgift kommer avgifterna för tillgångsbytena att täcka kostnaden för de dagliga belöningarna. Utöver detta kommer användare också att få ränta på deras tillhandahållna USDN från dagliga satsningar.

Om det finns ett underskott kan de investerade medlen användas för att täcka säkerheten. Som ett resultat låser systemet en del av medlen och förhindrar att användarna tillfälligt tar ut medel från poolen. Under denna period av låsning fortsätter användarna att få både insatsbelöningar och likviditetsleverantörsavgifter. Efter att poolens säkerhetsgrad har stigit till 100% kommer systemet att låsa upp medlen.

Faktorer som påverkar avkastningen för likviditetspooler

Enligt blogginlägget kan tre faktorer påverka avkastningen på investeringen. Dessa är

  • Andelen medel som en användare har investerat i en pool jämfört med den totala poolstorleken.
  • DeFos handelsvolymer. För närvarande är avgiften för likviditetsleverantör för en token swap på DeFo 0,02% av transaktionen.
  • Den nuvarande APY% av USDN satsade. 90% av det investerade USDN satsas.

I en redogörelse av riskerna med att investera i Neutrinos tillgångspooler konstaterade blogginlägget att användares medel kan användas för att täcka skillnaden i valutakurser. Därtill kan användarnas tillgångar frysas på kontraktet tills poolstabilitet uppnås.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust