Applied Materials överträffar Q4-prognoserna för resultat och intäkter

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 13, 2020
  • Applied Materials slår analytikernas prognoser för resultat och intäkter under fjärde kvartalet.
  • Aktierna i företaget steg nästan 3% under efterhandeln igår.
  • Applied förutspår nu upp till 1,01 pund i EPS och 3,93 miljarder pund i intäkter under första kvartalet.

Applied Materials Inc. (NASDAQ: AMAT) presenterade sin resultatrapport för räkenskapsårets fjärde kvartal igår och överträffade analytikernas prognoser för såväl resultat som intäkter.

Aktierna i företaget steg med nästan 3% under efterhandeln igår. På årsbasis har Applied Materials nu stigit med 15% på aktiemarknaden efter att ha återhämtat sig med nästan 80% sedan årets lägstanivå i mars till följd av covid-19-pandemin. Intresserad av att investera på aktiemarknaden online? Här är en enkel guide för att komma igång.

Applied Materials resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Applied Materials meddelade att nettoresultatet under fjärde kvartalet landade på 1,0 miljarder pund, vilket motsvarar 94 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året rapporterades ett betydligt lägre nettoresultat på 532,17 miljoner pund eller 57,18 pence per aktie. Under föregående kvartal (Q3) redovisade det Santa Clara-baserade företaget en nettoresultat på 641,64 miljoner pund.

På justerad basis tjänade företaget 95 pence per aktie under fjärde kvartalet jämfört med föregående års 61 pence per aktie under motsvarande period. Vad gäller intäkter uppgick de till 3,58 miljarder pund, jämfört med 2,86 miljarder pund under det jämförbara kvartalet ifjol.

Enligt FactSet hade experter förutspått att Applied Materials skulle generera 3,51 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie var med andra ord låga 89 pence.

VD Gary Dickerson kommenterade resultatrapporten på torsdag och sa:

”Applied Materials avslutade budgetåret 2020 med ett rekordkvartal tack vare att efterfrågan på våra halvledarsystem och tjänster fortfarande är mycket stark. Våra framtida möjligheter har aldrig sett bättre ut och eftersom kraftfulla tekniska trender tar form är vi unikt positionerade för att påskynda våra kunders färdplaner och överträffa de marknader där vi är verksamma.”

Applied Materials prognos för första kvartalet

För räkenskapsårets första kvartal förutspår Applied Materials nu att resultatet per aktie kommer att landa i intervallet 91 pence per aktie till 1,01 pund per aktie. Deras prognos för Q1-intäkter uppgår till mellan 3,62 miljarder och 3,93 miljarder pund. Analytiker å sin sida pekar på 3,44 miljarder pund i intäkter under första kvartalet och 85 pence i vinst per aktie.

Förra månaden inledde Applied Materials ett samarbete med BE Semiconductor Industries för att påskynda chipintegrationstekniken för halvledarindustrin. I skrivande stund värderas Applied Materials till 48,60 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 20,27.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust