Upp eller ner? Prisprognos för Dash (DASH) i november

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 13, 2020
  • Om priset stiger över motståndet vid 80 dollar kan nästa mål ligga på 85 eller till och med 90 dollar.
  • Analytiker förutspår en ljus framtid för Dash eftersom projektet löser två av Bitcoins största problem.
  • Om priset sjunker under 70 skulle det vara en säljsignal och då kommer det sannolikt att falla till 60 dollar.

Priset på Dash (DASH) har haft en uppåtgående trend i flera dagar och för närvarande finns det inga signaler om att trenden skulle vända. Det finns fortfarande en viss osäkerhet kring Dash-projektet, men om priset stiger över 80 dollar kan nästa mål ligga på 85 eller till och med 90 dollar.

Grundläggande analys: Dash löser två av Bitcoins största problem

Dash är en kryptovaluta som lanserades i början av 2014 under det ursprungliga namnet DarkCoin (DRK). Dash ger användarna hög säkerhet eftersom projektet har över 4 500 servrar och användare kan genomföra omedelbara transaktioner var än de befinner sig i världen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dash är redan kopplat till en rad olika betalningstjänster och denna kryptovaluta kan fortfarande vara undervärderad trots vissa utmaningar. Det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet men Dash är en av kryptovalutorna du definitivt inte bör ignorera.

Priset Dash (DASH) steg från 65 till 80 dollar på bara fem dagar och det nuvarande priset ligger runt 77 dollar. De flesta experter förutsäger en ljus framtid för denna kryptovaluta eftersom Dash löser två av Bitcoins största problem – transaktionshastigheter och bristen på integritet.

Den genomsnittliga tiden det tar att mina ett block på Dash blockchain är 2,5 minuter, vilket är ungefär fyra gånger snabbare än Bitcoin. Det är också värt att nämna att transaktioner på Dash blockchain inte kan spåras och att transaktionshistorian är dold.

Ett mycket bra team står bakom detta projekt och grunderna för Dash förbättras kontinuerligt, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet. Vi får inte heller glömma att reglering av kryptovalutamarknaden faktiskt kan utgöra ett hot mot denna kryptovaluta.

Trots det kan det vara ett bra tillfälle att köpa Dash (DASH) just nu.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån vid 80 dollar

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 70 och 60 dollar, samtidigt som 80, 90 och 100 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 80 skulle det vara en signal att köpa Dash och då ligger vägen fri upp till 85 dollar.

Ett brott över motståndet vid 90 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 100 dollar. Om priset å andra sidan skulle sjunka under 70 skulle det vara en säljsignal och då kommer det sannolikt att fortsätta falla ned till 60 dollar.

Sammanfattning

Priset på Dash (DASH) ligger för tillfället över 75 dollar och den tekniska analysen visar att priset kan stiga över 80 dollar i november. De flesta experter förutsäger en ljus framtid för denna kryptovaluta eftersom Dash löser två av Bitcoins största problem – transaktionshastigheter och bristen på integritet. Det finns också några uppenbara risker vad gäller att investera i Dash för tillfället men om priset stiger över 80 dollar igen skulle det vara en köpsignal och då kan vi förvänta oss en fortsatt uppgång till 90 dollar.