Ny gaffel för BCH – Enligt Ver kan hårda gafflar skada nätverket

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 16, 2020
  • Gaffeln resulterade i Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) och Bitcoin Cash Node (BCHN).
  • BCHN dominerar för tillfället med en betydligt högre hashkraft än BCH ABC.
  • Enligt Roger Ver kan nyheter om gafflar ha hindrat PayPal från att lägga till stöd till BCH.

Bitcoin Cash-nätverket (BCH) har delats upp i två nya blockkedjor igen. Det meddelades i en rapport igår som avslöjade att gaffeln resulterade i Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) och Bitcoin Cash Node (BCHN). Binance minade block # 661647 som det sista gemensamma blocket för Bitcoin Cash-nätverket. AntPool fortsatte sedan att bryta det första blocket som ett helt separerat nätverk.

Enligt rapporten har Bitcoin Cash Node (BCHN) sett större hashpower än Bitcoin Cash ABC (BCH ABC). Data från Coin.Dance visar att miners har brytit 103 block enligt de nya konsensusreglerna. BCH ABC-nätverket har haft begränsad hashkraft med endast sex minade block i skrivande stund. Samtidigt har miners brytit 97 block på BCHN. På basis av det tror analytiker att det finns en stark möjlighet för BCHN att bli den dominerande programvaran i Bitcoin Cash-nätverket.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift kom denna nätverksuppgradering efter att en grupp av Bitcoin Cash-utvecklare, som kallas BCH ABC, föreslog en gaffel av Bitcoin Cash-nätverket. Under ledning av Amaury Sechet föreslog gruppen en omstridd Coinbase-regel, som innebar att 8% av alla minade BCH omfördelas till BCH ABC för att finansiera utvecklingen av protokoll.

En annan grupp från Bitcoin Cash-communityn, med namnet Bitcoin Cash Node, motsatte sig dock nätverksuppgraderingen. Som ett resultat tog de bort miningavgiften från sin källkod. Eftersom vissa noder accepterade en hård gaffel och andra inte, delades Bitcoin Cash-nätverket upp i två olika versioner.

Roger Ver säger att nyheter om gafflar kunde ha förhindrat PayPals support

Innan gaffeln kommenterade Roger Ver, styrelseordförande för Bitcoin.com och en känd BCH-förespråkare, att han inte är ett fan av de schemalagda nätverksuppgraderingarna som äger rum var sjätte månad.

Ver förklarade sin ståndpunkt i en intervju och sa:

”Om PayPal visste att denna typ av omstridda hårda gafflar sannolikt skulle hända, skulle de kanske inte ha lagt till Bitcoin Cash i sin färdplan alls. Så det är verkligen ett stort problem att ha dessa omstridda hårda gafflar. Jag skulle vilja se att det slutar.”

För att förklara varför hårda gafflar kan orsaka Bitcoin Cash-nätverket allvarlig skada, gav Ver ett exempel på hur BCH är mindre populär än BTC. Han sa att Bitcoin Cash tog namnet Bitcoin efter en hård gaffel från Bitcoin, och nätverket står fortfarande inför utmaningar vad gäller marknadsföring – något som har hindrat dess massantagande.

Han tillade att:

”När splittringen inträffade hade Bitcoin Cash-versionen alla egenskaper som gjorde Bitcoin populärt till att börja med, men den andra versionen som inte hade dessa egenskaper fick namnet Bitcoin och infrastrukturen till på köpet. Bitcoin Cash har byggt om hela infrastrukturen och dess varumärkesigenkänning helt från grunden. ”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust