Bitcoin siktar mot 19 000 dollar efter tecken på FOMO

Författad av: Konstantin Anissimov
november 18, 2020
  • Bitcoin tar sats för att testa sin högstanivå någonsin över 20 000 dollar.
  • Investerare verkar ha hamnat i ett tillstånd av FOMO (Fear Of Missing Out).
  • Samtidigt pekar den tekniska analysen på att en korrigering väntar, så var försiktig med dina investeringar.

Bitcoin figurerar flitigt i rubrikerna efter att ha stigit till en ny årlig topp på 18 500 dollar idag. Eftersom investerare verkar ha hamnat i ett tillstånd av FOMO (Fear Of Missing Out) avslöjar kedjedata att det finns ytterligare utrymme för en prisökning innan en korrigering tar vid.

Stor uppståndelse när Bitcoin stiger till nya årliga toppar

Bitcoin har fångat marknadens uppmärksamhet efter ett imponerande rally de senaste veckorna. Flaggskeppskryptovalutan har stigit med över 40% sedan den 3 november medan investeringsexperterna fortsätter att ställa sig på kö. Den stadiga uppåtgående prisutvecklingen har inte gått obemärkt förbi.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Antalet gånger som BTC nämndes i olika sociala medianätverk sköt i höjden när priset steg över 18 000 dollar.

LunarCRUSH registrerade en massiv ökning av engagemanget för Bitcoin i sociala medier. Nästan 1,16 miljoner interaktioner har registrerats det senaste dygnet, vilket motsvarar en ökning med 315% under de senaste fyra dagarna.

Ännu viktigare är att ungefär 68% av alla sociala interaktioner har varit positiva till pionjärvalutan. Det inkluderar gillanden, kommentarer, svar, retweets, citat och delningar, för att bara nämna några.

Den ökande diskussionen kring Bitcoin är inte enbart positiv ur ett ”counter sentiment”-perspektiv. Vanligtvis när handlare ägnar större uppmärksamhet åt en kryptovaluta tack vare ett rally, tenderar priserna att börja falla igen. Detta kan mycket väl vara fallet för BTC så var försiktig när du köper Bitcoin.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Tekniska analysen pekar på en korrigering

TD Sequential-indikatorn stöder förväntningarna om att en tillbakagång väntar för Bitcoin. Detta tekniska index skapar som bäst en säljsignal i form av ett ”green nine candlesticks”-mönster på endagsdiagrammet. Den baisseartade formationen förutsäger en korrigering under en till fyra dagliga ljusstakar innan uppåttrenden återupptas.

Historiska data visar att TD har varit väldigt exakt vad gäller att förutse BTC:s utveckling. När vi till exempel tittar på veckodiagrammet så ser vi att senaste gången ett ”green nine candlesticks” bildades så föll priset på Bitcoin med över 16%. Den senaste prognosen måste alltså tas på allvar trots den positiva trenden.

https://www.tradingview.com/x/QQuiQVda/

IntoTheBlocks modell ”In/Out of the Money Around Price” (IOMAP) visar att Bitcoin ligger ovanför ett stabilt stöd. Enligt denna on-chain-statistik har cirka 500 000 adresser tidigare köpt nästan 330 000 BTC till ett genomsnittspris på 17 200 dollar.

En sådan massiv efterfrågan kan absorbera en del av försäljningstrycket i händelse av en plötslig korrigering.

Desto positivare är att IOMAP inte visar några motstånd som hindrar Bitcoin från att fortsätta uppåt.

En ny hausseartad cykel påbörjas

Med tanke på att det saknas motstånd för Bitcoin verkar det som om priserna kan fortsätta uppåt innan en korrigering tar vid. BTC kan komma in i ett ”parabolic advance” under de närmaste timmarna och återigen testa den senaste höjden på 18 500 dollar eller till och med testa den tidigare rekordhöjden någonsin. Ändå tyder girighetsnivåerna bland handlarna och TD Sequential-indikatorn på att investerare måste vara försiktiga.

Det är viktigare än någonsin just nu att utarbeta en robust riskhanteringsstrategi för att undvika betydande misstag under köphysterin.