Hibbett Sports Q3-nettoresultat steg till 19,05 miljoner pund

Författad av: Wajeeh Khan
november 20, 2020
  • Hibbett Sports nettoresultat steg till 19,05 miljoner pund under tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren rapporterar en tillväxt på 20% jämfört med föregående års Q3-försäljning.
  • Hibbett Sports förutspår upp till 83 pence i EPS för fjärde kvartalet.

Hibbett Sports Inc. (NASDAQ: HIBB) rapporterade sina ekonomiska resultat för räkenskapsårets tredje kvartal idag och Wall Steet kunde konstatera att de var betydligt starkare än väntat. Företaget justerade också upp sin prognos för helåret.

Hibbett meddelade att dess nettoresultat under tredje kvartalet landade på 19,05 miljoner pund, vilket motsvarar 1,11 pund per aktie. Under motsvarande kvartal ifjol låg nettoresultatet på betydligt lägre 1,73 miljoner pund eller 9,79 pence per aktie. Under föregående kvartal (Q2) bokförde Hibbett 30,42 miljoner pund i nettoresultat, enligt rapporten som publicerades i augusti.

Hibbett Sports resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade återförsäljaren av sportartiklar 1,09 pund per aktie under tredje kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntade 33,88 pence per aktie, enligt FactSet. I separata nyheter från USA publicerade sport- och skoåterförsäljaren Foot Locker också sin resultatrapport för kvartalet på fredag.

Försäljningsmässigt såg det Birmingham-baserade företaget en tillväxt med 20% på årsbasis innan under det senaste kvartalet till 249,52 miljoner pund, jämfört med föregående års 207,43 miljoner pund. FactSet-konsensus för intäkter under tredje kvartalet uppgick till 215,33 miljoner pund.

Hibbett Sports meddelade också att försäljningen i jämförbara butiker ökade med 13,2% under det kvartalet, jämfört med en förväntad tillväxt med 10% på årsbasis. Den digitala försäljningen registrerade en tillväxt på 50,7% jämfört med tredje kvartalet ifjol och utgjorde 13,2% av den totala kvartalsförsäljningen. Som jämförelse svarade e-handeln för 10,5% av den totala försäljningen under motsvarande kvartal förra året.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Hibbett Sports prognos för fjärde kvartalet

För räkenskapsårets fjärde kvartal förväntar sig återförsäljaren nu en tillväxt på nära 10% för försäljningen i jämförbara butiker under fjärde kvartalet. Det förutspår också att resultatet per aktie landar i intervallet 75 till 83 pence per aktie. FactSet-konsensus ligger däremot på avsevärt lägre 45,17 pence per aktie.

Hibbett Sports öppnade med en uppgång med cirka 10% idag men förlorade nästan hela intradagsvinsten under de senare handelstimmarna. Aktien handlas nu till 32,32 pund per aktie, jämfört med 5,98 pund per aktie i slutet av mars när covid-19-pandemin tvingade företaget att tillfälligt stänga sina butiker för allmänheten.

Hibbett, som inledde året med ett pris per aktie på 20,76 pund, värderas för närvarande till 540 miljoner pund och har ett pris/vinst-förhållande på 22,50.