PayPal köpte 70% av alla nyminade BTC den senaste månaden

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 23, 2020
  • Pantera Capital tror att PayPal snart kan köpa alla nya BTC.
  • Hedgefondförvaltaren hävdar att institutionellt stöd kommer att göra BTC:s rally mer hållbart.
  • PayPal och Square's Cash App köper för närvarande mer än 100% av all nyutvunna BTC.

Betalningsjätten PayPal har köpt upp till 70% av alla nyminade BTC den senaste månaden efter att man börjat erbjuda kryptotjänster den 21 oktober i år. Pantera Capital, en hedgefondförvaltare, avslöjade den här nyheten i sitt senaste månatliga blockchain-nyhetsbrev och tillade att PayPal och Square’s Cash App tillsammans köper mer än 100% av alla nygenererade BTC.

Enligt nyhetsbrevet har efterfrågan på PayPals kryptotjänst, som körs via Paxos fiat-till-kryptobörs itBit, ökat betydligt. Enligt uppgift registrerade fiat-till-kryptobörsen inledningsvis en relativt konstant handelsvolym. Men när PayPal tillkännagav att de skulle låta sina amerikanska användare köpa, hålla och sälja krypto via itBit började börsens handelsvolym att växa snabbt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Pantera Capital konstaterade också att:

”När PayPal gick live började volymen explodera. Ökningen av itBit-volymen innebär att PayPal redan efter fyra veckor har börjat köpa nästan 70% av det nya utbudet av bitcoins.”

Institutionerna driver BTC:s rally

Enligt Pantera Capital har PayPals beslut att doppa tårna i kryptosektorn redan haft en enorm inverkan. Hedgefondförvaltaren tror att om företagets efterfrågan på BTC kvarstår kan en situation uppstå inom bara ett par veckor där PayPal ensamma köper upp BTC i snabbare takt än de minas.

Pantera Capital noterade också att BTC:s nuvarande rally är mer hållbart jämfört med rusningen under 2017. Det beror på att sedan 2017 har en uppsjö av institutioner, inklusive PayPal, Cash App och RobinHood, gett sig in i kryptosektorn, vilket gör det enkelt att köpa BTC. Enligt Pantera Capital har det varit alldeles för besvärligt att köpa BTC tidigare, eftersom processen involverade att ta en selfie med ett pass och sedan vänta i flera dagar på aktivering.

Att aktörer som PayPal har gjort entré har förenklat denna process för miljontals användare över hela världen.

Pantera Capital konstaterade också att:

”Tre hundra miljoner människor fick just omedelbar tillgång till Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.”

Den här nyheten kommer samtidigt som Bitcoins (BTC) pris fortsätter att rusa upp. I skrivande stund handlas myntet till 13 839,5 pund, enligt data från CoinMarketCap. Denna siffra motsvarar en ökning med 0,2% under det senaste dygnet och med 13,66% de senaste sju dagarna. BTC är fortfarande dominerande vad gäller marknadsvärde inom kryptosektorn med ett börsvärde på 256,43 miljarder pund och en handelsvolym på 32,53 miljarder pund det senaste dygnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust