Sirius Real Estates H1-vinst före skatt sjönk till 55,22 miljoner pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 23, 2020
  • Sirius Real Estate vinst före skatt föll till 55,22 miljoner pund under räkenskapsårets första halva.
  • Fastighetsbolaget höjer sin utdelning till 1,62 pence per aktie.
  • Sirius såg en årlig omsättningstillväxt på 10% till 70,40 miljoner pund under första halvåret.

Sirius Real Estate Ltd. (LON: SRE) meddelade idag att vinsten före skatt under räkenskapsårets första halva blev lägre än förra året. Företaget konstaterar att deras intäkter ändå förblivit robusta de senaste månaderna och att man därför valt att höja sin utdelning för halvåret.

Sirius Real Estate öppnade handeln med en uppgång på cirka 3,5% idag och aktierna steg ytterligare 1% nästa timme. Hittills i år har fastighetsbolaget fallit med cirka 3% på aktiemarknaden, vilket innebär att de återhämtat sig med cirka 90% sedan slutet av mars, då covid-19 hade stor inverkan på verksamheten.

Sirius Real Estate höjer sin utdelning till 1,62 pence per aktie

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget, som främst investerar i tyska företagsparker, rapporterar att resultatet före skatt under de sex månader som avslutades den 30 september landade på 55,22 miljoner pund. Som jämförelse bokfördes betydligt högre 70,75 miljoner pund under motsvarande period ifjol. Företaget förklarade nedgången med svagare värderingsvinster i år jämfört med räkenskapsåret 2020.

För det andra halvåret höjde det FTSE 250-noterade företaget sin utdelning från 1,57 pence per aktie förra ifjol till 1,62 pence per aktie. I separata nyheter från Storbritannien föreslog Daily Mail & General Trust plc också en höjning av utdelningen till 24,1 pence per aktie idag.

Vad gäller intäkter såg företaget en tillväxt med 10% på årsbasis till 70,40 miljoner pund under första halvåret.

VD Andrew Coombs pekar på covid-19-osäkerhet

VD Andrew Coombs uttryckte sin uppskattning för företagets anställda och den tyska regeringen för ett snabbt svar på den pågående covid-19-pandemin, men sa:

”Även om de senaste nyheterna om ett potentiellt vaccin har gett lite välbehövligt ljus i slutet av tunneln, är vi inte på det torra än, och stor osäkerhet om takten för en eventuell återhämtning kvarstår.”

Fastighetsbolaget rapporterade också att hyresinsamlingen under första halvåret låg på 97,3%. 1,69 miljoner pund förblir obetalade.

Sirius Real Estate presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 50%. I skrivande stund har företaget ett börsvärde på 911,55 miljoner pund och ett pris/vinst-förhållande på 10,32.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust