Bitcoin (BTC) kan falla tillbaka till 16 600 dollar innan klättringen fortsätter

Författad av: Michael Harris
november 24, 2020
  • Ett minskat Bitcoin-utbud kan vara en av de viktigaste drivkrafterna bakom Bitcoins senaste rally.
  • Bitcoin-priset upplevde den bästa veckan på sju månader efter att ha stängt 15,40% högre.
  • BTC-tjurar vill se korrigering till 16 600–17 200 dollar inför en potentiell resa mot rekordhöjder.

Bitcoin (BTC)-priset föll med cirka 0,4% igår och köparna visar tecken på utmattning nära rekordhöjderna.

Grundläggande analys: Minskad tillgång

Ett minskat Bitcoin-utbud kan vara en av de viktigaste drivkrafterna bakom Bitcoins senaste rally. Vissa analytiker tror att kinesiska miners just nu säljer sina Bitcoins till lokala börser under tiden myndigheterna ser över regleringen i landet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Bristen på tillgång har varit till extrem fördel för trenden i detta rally, utan några av de stora nedgångar som varit typiska för miners i det förflutna,” sa kryptotillgångsföretaget QCP Capital från Singapore.

Samtidigt hoppas några av de mest framstående Bitcoin-köparna och investerarna att det senaste rallyt bara är början. Mike Novogratz, en framstående Bitcoin-investerare och VD för kryptoinvesteringsföretaget Galaxy Investment Partners, är övertygat om att BTC kommer att stiga i värde framöver eftersom valutan nu ses som ett sätt att lagra värde.

”Du kan inte köpa bitcoin på Citibank eller Bank of America, men deras strateger pratar om det,” sa Novogratz. ”Vi ser att institutioner köper, vi ser familjer med hög nettovärde köper, och generellt sett får du ett institutionellt antagande.”

Enligt Novogratz är det nuvarande rallyt mer hållbar eftersom det drivs av institutionella investerare som så småningom kan pressa upp priset på världens största digitala tillgång till 60 000 dollar inom ett år.

Novogratz tillägger att Bitcoin har nått ”escape-velocity”, eftersom investerare som satsar på trygga tillgångar ser valutan som ett sätt att lagra värde. Dessutom gynnas Bitcoin av de massiva stimulanspaket som implementerats runt om i världen och minskar värdet av traditionella valutor.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: En tillbakagång sannolik

Bitcoin-priset upplevde den bästa veckan på sju månader efter att ha stängt 15,40% högre. Detta markerar också den sjunde veckan i rad där priset stängt högre, vilket har fått världens största kryptovaluta att nästan fördubbla sitt värde på drygt två månader.

Bitcoin (BTC) daglig graf (TradingView)

Köparna stannade nära 19 000 dollar då prisutvecklingen konsoliderades mellan 18 000 och 19 000 dollar. En tillbakagång från dessa nivåer är nu sannolikt och BTC-tjurar hoppas på en korrigering ned till 16 600–17 200 för att kunna gå lång inför en potentiell resa till nya rekordhöjder.

Sammanfattning

Vissa analytiker tror att ett minskat Bitcoin-utbud är en av de viktigaste faktorerna bakom det senaste prisrallyt. Samtidigt menar Bitcoin-tjuren Michael Novogratz att BTC kan stiga över 60 000 dollar vid slutet av 2021.