Gaps digitala försäljning stiger 61% under tredje kvartalet mitt under COVID-19

Författad av: Wajeeh Khan
november 25, 2020
  • Gaps digitala försäljning stiger 61% under tredje kvartalet mitt under COVID-19.
  • Återförsäljaren rapporterar 71,20 miljoner pund i nettoresultat under tredje kvartalet.
  • GAP tillkännagav Sandra Stangl som ny VD för Banana Republic.

Gap Inc. (NYSE:GPS) sa på tisdagen att dess ekonomiska resultat var svagare än förväntat under det tredje kvartalet på grund av den pågående Coronavirus-pandemin. Ökningen av nya COVID-19-fall de senaste veckorna, tillade återförsäljaren, kan skada butiktrafiken också under fjärde kvartalet. Det nya influensaliknande viruset har hittills infekterat drygt 13 miljoner människor i USA och orsakat över 250.000 dödsfall.

Gap-aktier tankade mer än 10% i efterhandeln på tisdag. Den amerikanska återförsäljaren har nu en pris per aktie på 17,84 pund, vilket motsvarar en vinst på nära 40% hittills på aktiemarknaden. Gap föll till så lågt som 4,12 pund per aktie den första veckan i april, när pandemin tvingade butiker världen över att stänga tillfälligt.

Gaps finansiella resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Gap värderade sitt nettoresultat till 71,20 miljoner pund under tredje kvartalet, vilket motsvarar 18,74 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året låg denna värdering på 104,93 miljoner pund, eller 27,73 pence per aktie.

Kläd- och accessoarhandlare genererade 2,99 miljarder pund i nettoomsättning under det senaste kvartalet. Gaps digitala försäljning steg 61% under tredje kvartalet, men butiksförsäljningen minskade med 20%. Enligt det amerikanska företaget utgjorde e-handel 40% av sin totala kvartalsförsäljning.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle komma att rapportera 2,86 miljarder pund i försäljning under tredje kvartalet. Deras uppskattning för GAAP-vinst per aktie uppgick till 20,24 pence. Under föregående kvartal (andra kvartalet) såg Gap en nedgång på 18% jämfört med året innan i nettoomsättning, enligt den rapport som publicerades i augusti.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Gaps vägledning för det fjärde kvartalet

Vid utgången av tredje kvartalet hade GAP 1,95 miljarder pund i likvida medel. Under det fjärde kvartalet räknar det San Francisco-baserade företaget med en något högre försäljning än förra årets 3,52 miljarder pund. De avstod dock från att ge sin vägledning för hela året på grund av fortsatta osäkerheter från COVID-19.

GAP meddelade också Sandra Stangl som ny VD och president för Banana Republic på tisdag. Återförsäljaren skapade en ny position – Chief Growth Officer – som de sa kommer att representeras av Asheesh Saksena.

Gap presterade till stor del nedslående på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på cirka 30%. I skrivande stund har det ett börsvärde på 7,53 miljarder pund.