Aviva återinför utdelningen för H1 då handel visar motståndskraft under de första nio månaderna

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 26, 2020
  • Aviva återinför utdelningen för H1 då handel visar motståndskraft under de första nio månaderna.
  • Försäkringsbolaget förväntar sig att betala 21 pence per aktie av den totala utdelningen i år.
  • Det brittiska multinationella solvens II-talet förväntas vara 195% per den 30 september.

Aviva plc (LON:AV) sa på torsdag att handeln förblev robust under de första tre kvartalen trots den pågående Coronavirus-pandemin som hittills har smittat mer än 1,5 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 56 tusen dödsfall. På grund av den motståndskraftiga utvecklingen beslutade företaget för återinförande av utdelning för det finansiella första halvåret.

Aviva plc öppnade mer än 0,5% upp på torsdagen men föll mer än 1% nästa timme. Aviva-aktier handlas nu till 3,25 pund mot en mycket lägre 2,11 pund per aktie i mars när effekten av COVID-19 var som högst. Aviva började år 2020 till en pris per aktie på 4,23 pund.

Aviva förväntar sig att betala 21 pence per aktie av den totala utdelningen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aviva förväntar sig att betala 21 pence per aktie av den totala utdelningen i år efter att ha upphävt sin slutliga utdelning för 2019 i ett försök att dämpa det ekonomiska slaget från COVID-19-krisen som minskade dess totala utdelning förra året till 15,5 pence per aktie mot 30 pence per aktie för räkenskapsåret 2018.

Livsnya affärer (Storbritannien och Irland), enligt Aviva Abp, såg en omsättningstillväxt på 40% på årsbasis till 9,2 miljoner pund under de första nio månaderna. Det brittiska multinationella företaget värderade nya affärer till 203 miljoner pund, vilket motsvarar en ökning med 5% jämfört med året innan.

Vid 9,3 miljarder pund minskade affärspremier med 21% på det kontinentala Europa. Netto avskrivna premier, å andra sidan, uppgick till 1,27 miljarder pund vilket motsvarar en tillväxt på 4% i regionen, främst tillskriven Frankrike där räntan ökade.

Under samma period förra året värderades nya affärer till 411 miljoner pund jämfört med föregående år på 510 miljoner pund på grund av lägre volymer. I separata nyheter från Storbritannien publicerade vattentjänstföretaget Severn Trent också sin halvårs ekonomiska uppdatering på torsdag.

Avivas Solvens II förväntas uppgå till 195%

Från och med den 30e september förväntas Avivas Solvens II uppgå till 195% jämfört med 194% under verksamhets första halvår med 11,8 miljarder pund i kapitalöverskott. I sin första halvårsrapport som publicerades under den första veckan i augusti hade det Londonbaserade företaget utökat försäkringen för skadeanmälningar till 165 miljoner pund.

Aviva presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 10%. I skrivande stund värderas det brittiska multinationella försäkringsbolaget till 12,78 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 5,92.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust