Facebook förblir på tjurmarknad tack vare starkt Q3-resultat

Författad av: Stanko Iliev
november 26, 2020
  • Facebook rapporterade ett bättre resultat än väntat under tredje kvartalet.
  • Marknaden för digital reklam förväntas nå 626 miljarder dollar år 2026.
  • Analytiker anser fortfarande att värderingen av Facebook ligger på bubbelnivåer.

Aktierna i Facebook (NASDAQ: FB) utökade sin korrigering från de senaste höjderna över 297 dollar som registrerades under den första veckan i november. Men priset ligger fortfarande kvar nära de högsta nivåerna på flera år. Facebook rapporterade ett bättre Q3-resultat än väntat i oktober och förväntar sig nu att tillväxten för annonsintäkterna under fjärde kvartalet kommer att bli ännu högre.

Grundläggande analys: Facebook förväntar sig att tillväxttakten för annonsintäkterna ökar

Facebooks verksamhet går bra och enligt marknadsanalytiker kommer marknaden för digital reklam att nå 626 miljarder dollar år 2026. År 2023 kommer digital reklam mest troligt att stå för två tredjedelar av de totala reklamutgifterna och mobilsegmentet förutspås kunna stå för 50% av marknadsandelen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Facebook rapporterade ett bättre Q3-resultat än vetat i oktober – de totala intäkterna ökade med 21,6% på årsbasis till 21,47 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 2,71 dollar. VD Mark Zuckerberg konstaterade att företaget hade ett starkt kvartal tack vare att människor och företag fortsätter att förlita sig på Facebooks tjänster för att hålla kontakten.

Antalet dagliga och månatliga aktiva användare har ökat med 12% jämfört med föregående år och företaget förväntar sig att tillväxten för annonsintäkterna under fjärde kvartalet kommer att vara högre än under tredje kvartalet.

Federala myndigheter i USA kommer snart att se över antitrust-anklagelser mot Facebook som är kopplade till förvärvet av Instagram och WhatsApp. Utredarna menar att de två förvärven innebar att användare fick för få kvalitetsalternativ kvar att välja mellan, men Mark Zuckerberg sa att nya sociala appar (som TikTok) är bevis på en hälsosam och konkurrenskraftig marknad för sociala nätverk.

”Jag vill inte se någon större rättegång mot vår egen regering, men om någon försöker att hota något så existentiellt, så ger du dig in i ringen och slåss,” sa Zuckerberg.

Det finns några uppenbara risker vad gäller handel med Facebook-aktier och analytiker anser fortfarande att värderingen av Facebook ligger på bubbelnivåer. Med ett börsvärde på 788 miljarder dollar är aktien dyr och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Facebooks aktier har sjunkit under 270 dollar denna handelsvecka men enligt mig handlar det fortfarande om en korrigering och så länge som priset på Facebook ligger över 240 dollar så befinner sig aktien fortfarande på en tjurmarknad.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Facebooks aktier förblir i köpzonen

Facebooks aktier har haft en uppåtgående trend sedan början av april men priset kan fortfarande inte konsolideras över motståndsnivån vid 300 dollar. Det nuvarande förhållandet mellan risk och reward är inte bra för långsiktiga investerare, men så länge som priset ligger över stödet vid 240 dollar så förblir aktien på en tjurmarknad.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 260 och 240 dollar, samtidigt som 280 och 300 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 280 dollar skulle det vara en signal att köpa Facebook-aktier men om priset sjunker under 240 skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

Facebook är ett hälsosamt och stabilt företag men med ett börsvärde på 788 miljarder dollar är aktien dyr och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare. Facebook rapporterade ett bättre Q3-resultat än vetat i oktober – de totala intäkterna ökade med 21,6% på årsbasis till 21,47 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 2,71 dollar. Facebooks aktier fortsatte sin korrigering från de senaste höjderna över 297 dollar, men så länge priset ligger över stödet vid 240 befinner sig fortfarande aktien på en tjurmarknad.