Theta Network samarbetar med Folding @ Home för att bekämpa covid-19

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 26, 2020
  • Folding @ home använder avancerad teknik för att undersöka sjukdomar som cancer och Alzheimers.
  • Theta Edge ger information om vilka läkemedelsdesigner som kan hjälpa i utvecklingen av covid-19-mediciner.
  • Bidragsgivare kommer att tjäna Theta-tokens (TFUEL).

Det decentraliserat data- och videoblockchainföretaget Theta Network har meddelat att de inleder ett samarbete med Folding @ Home, ett av världens mest omfattande superdatasystem. Theta Network publicerade en rad detaljer för hur företaget ska ligga i framkant för den teknik som behövs för att Folding @ Home ska kunna göra snabbare framsteg inom sina framtida initiativ.

Utvecklingen av Theta-nodenheter kommer att leda till att fler bidrag görs med Theta Fuel-tokens vilket kompletterar Folding @ Homes projekt, inklusive dess initiativ för att bekämpa covid-19-pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta joint venture mellan Folding @ Home och Theta innebär ett utbyte av avancerad teknik. Det handlar i huvudsak om högeffektiva system för att generera mer exakta resultat som är redo att testas i den verkliga världen.

VD för Theta Labs, Mitch Liu, konstaterade att:

”Folding @ Home-integrationen är ett utmärkt första test av Thetas avancerade datorfunktioner, eftersom båda initiativen ligger i framkant av teknik som drivs av ett nätverk av avancerade enheter.”

Han lade till:

”Vi är glada över att Theta-communityn kan delta på meningsfulla sätt för att hjälpa till att utveckla läkemedel mot covid och samtidigt utnyttja blockchain-teknik för att ytterligare öka transparensen och förtroendet hos nätverksdeltagarna.”

Folding @ Home-projektet

Sedan lanseringen 2000 har Folding @ Home vidareutvecklat sitt dataprojekt för att ta sig an fler sjukdomar. Deras simuleringssystem inkluderar även det nuvarande covid-19-viruset som har orsakat kaos runt om i världen. Introduktionen av screening av SARS för läkemedel som skulle kunna vara användbara för att bekämpa sjukdomen har sett stora framsteg inom forskningsinstitutioner. Tekniken har ökat mängden data som behövs för ytterligare framsteg inom utvecklingen av ett covid-19-vaccin.

Användningen av avancerad teknik

De tekniker som används av Theta och Folding @ Home medför ökad transparens och skapar förtroende i nätverket bland deltagarna. Båda företagen bedömer att ett sådant system kommer att innebära många komplexiteter inom nätverket. Några av dessa integrerade funktioner skulle bestå av data-intensiva beräkningsprocesser, lösa komplexa problem, mer avancerade blockchain-funktioner, videointag, omkodning och fler därtill som ännu inte har upptäckts.

Theta Networks funktioner

Theta har introducerat viktiga funktioner som har gjort det möjligt att samarbeta med Folding @ Home för att skapa ett kraftfullare decentraliserat nätverk. De inkluderar bl.a. delning av bandbredd. Delningsprocessen har aktiverats genom peer-to-peer-nätverk och ett säker protokollstödnivå för alla användare, vars antal förväntas växa när nätverket fortsätter att utvecklas.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust