IOTA undersöker blockchain för IoT med österrikiskt universitet

Författad av: Ali Raza
november 27, 2020
  • IOTA Foundation avslöjade nyligen ett nytt partnerskap med ett österrikiskt universitet.
  • Universitetet har ett nytt laboratorium för att studera det potentiella samspelet mellan blockchain och IoT.
  • IOTA har alltid haft som mål att bli en go-to-plattform för IoT-enheter.

IOTA-stiftelsen tillkännagav nyligen ett omfattande nytt partnerskap där den ideella organisationen gör gemensam sak med österrikiska Wiens tekniska universitet. Universitetet har skapat ett nytt forskningslaboratorium, Christian Doppler Laboratory (CDL), med fokus på blockchain-teknologi för Internet of Things.

Målet för det nya partnerskapet

Det nya laboratoriet är det första av sitt slag och det öppnades officiellt igår, den 26 november, under en digital ceremoni. Det öppnades av Margarethe Schrambock, Österrikes minister för digitala och ekonomiska frågor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Laboratoriet kommer att fokusera på forskning och utveckling i olika partnerskap – både privata och offentliga – med företag som vill öka sin användning av blockchain.

IOTA är inte ensamt om att gå med i det nya laboratoriet. De kommer att åtföljas av Pantos, dess nya forskningspartner, som är en utlöpare från den Wien-baserade handelsplattformen BitPanda.

Det nya laboratoriet leds av professor Stefan Schulte, som konstaterar att antalet potentiella applikationsområden för blockchain-baserat datautbyte och betalningar inom IoT-sektorn ökar. Det finns nya DLT:er som ska integreras och behovet är stort för interoperabilitet mellan olika blockkedjor.

Han anser att den gemensamma forskningen med IOTA Foundation och Pantos är mycket viktig för att hitta nya lösningar på frågan.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

En viktig milstolpe för IOTA

Samtidigt är det nya partnerskapet också är en viktig milstolpe för IOTA, enligt Dominik Schiener, grundaren av IOTA. Han konstaterade att: ”Vi kommer att arbeta med ledande forsknings- och branschpartners för att påskynda deras utveckling och introducera nya funktioner som atomutbyten och interoperabilitet mellan kedjor. Spännande tider väntar!”

IOTA har länge strävat efter att bli plattformen för IoT. Genom att använda sin DLT som en operativ standard skulle IoT-enheter kunna skicka betalningsinformation och andra typer av data till andra enheter och enkelt kommunicera via IOTA:s nätverk.

Förbara några dagar sedan genomförde IOTA en ny interoperabilitetsuppdatering, som ytterligare kommer att bidra till att enheter kan kommunicerar med olika system som använder IOTA:s programvara.