Kryptobörsen Bybit lanserar kvartaltsterminer för Bitcoin

Författad av: Ali Raza
november 27, 2020
  • Bybits nya Bitcoin-terminskontrakt är helt avgiftsfria.
  • Bybit vill erbjuda handlare fler handelsalternativ och stärka börsens värdeerbjudande.
  • Maltabaserade Binance har också erbjudit kvartalsvisa Bitcoin-terminskontraktet till sina användare.

Krytpoderivatbörsen Bybit har meddelat att de nu lanserar kvartalsvisa terminskontrakt för BTC/USD. Enligt meddelandet kommer terminskontrakten att börja användas den 30 november och två kontrakt erbjuds vid lanseringen. Kontrakten – BTCUSD1225 och BTCUSD0326 – börjar den 20 december 2020 respektive 26 mars 2021.

Börsen avslöjade också att ett brett utbud av nya produkter och funktioner på sin plattform. Företagets online-handelsplattform startades för två år sedan och nu görs en nysatsning när den går in i på sitt tredje år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Planen är att inkludera kvartalsvisa terminskontrakt såväl som underkonton, eftersom målet är att integrera valutahandelsplattformen MetaTrader och börsens portal.

Ingen avgift för terminskontraktet

Enligt Bybit debiteras ingen avgiften för det nya terminskontraktet. Det innebär att investerare och handlare på plattformen kan behålla sina positioner utan att det kostar dem ett öre under hela avtalet.

Bitcoin-terminer gör det möjligt att handla digitala valutor vid ett specifikt framtida datum och till ett fast pris, precis som för konventionella terminskontraktet.

Att erbjuda Bitcoin-terminskontrakt kvartalsvis är inte ett nytt fenomen i Bitcoin- (BTC) och kryptoindustrin. Den Maltabaserade börsen Binance har tillhandahållit sådana kontrakt sedan januari i år. Andra toppbörser har också erbjudit liknande kontrakt. Tanken är att ge handlare fler handelsalternativ med flera verktyg och funktioner.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Stärka börsens värdeerbjudande

Medgrundare och VD för Bybit Ben Zhou kommenterade utvecklingen genom att konstatera att företaget blivit framgångsrikt just genom att kontinuerligt förbättra sina tjänsteerbjudanden till handlarna på sin plattform. ”På Bybit letar vi kontinuerligt sätt att förbättra våra tjänster,” sa han.

Zhou betonade att introduktionen av de nya funktionerna och produkterna kommer att öka börsens värdeerbjudande och ta handeln med kryptoderivat till nästa nivå.