NeuroChain satsar på kollektiv artificiell intelligens

Författad av: Ali Raza
november 27, 2020
  • NeuroChain-projektet anser att moderna blockchains fortfarande är långsamma och inte kan skalas tillräckligt.
  • Projektet föreställer sig en lösning i form av kollektiv intelligens, som uppnås genom digitalisering.
  • På vägen mot detta mål lanserade NeuroChain en community-driven app för smarta kontrakt.

Blockchain-teknologin har kommit långt de senaste åren, särskilt efter att den drog blickarna till sig under historiens största kryptotjur år 2017. Dagens blockchain har ändå inte nått sin fulla potential och har fortfarande många begränsningar. Det är något som projekt som NeuroChain vill råda bot på.

NeuroChains uppdrag och mål

NeuroChain anser att dagens blockchain fortfarande är alldeles för långsam, ohållbar och inte tillräckligt skalbar. De planerar att ändra på det med sin egen avancerade teknik, som fortfarande är under utveckling, men projektet gör framsteg.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta är ett femårigt projekt som har bestämt sig för att närma sig blockchain med ett alternativt tillvägagångssätt som baseras på intelligenta mekanismer för beslutsfattande.

NeuroChains blockchain består av två komponenter – bots och en uppsättning regler som representeras av skalbara och flexibla protokoll, inklusive bevis för involvering och integritet samt bevis för arbetsflöden.

Företagets uppdrag är att skapa en kollektiv intelligens som bygger på samtliga medborgares bidrag. Målet är att bygga ett rättvist ekosystem som levererar ett protokoll för att skapa enkla men skalbara affärsapplikationer.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Covid-19-pandemin visar hur viktig kollektiv intelligens är

Projektet har gått långsamt, även om det fortfarande följer sin färdplan till punkt och pricka och för närvarande fokuserar på digitalisering . Detta är särskilt viktigt med tanke på den globala pandemin 2020, när digitaliseringen gett världen möjlighet att dela och dra nytta av data och information. Informationskällorna såväl som interaktionsbehoven har ökat exponentiellt, som projektet pekat ut.

Det finns ett stort behov av geolokalisering, medicinsk data och feedback från fältet för att kunna interagera bättre, vilket är viktigt för att kunna hantera covid-19-pandemin. Det är därför som fokuset på ansvarsfull digitalisering är viktigare än någonsin.

Som ett steg på vägen för att nå sitt mål har projektet redan lanserat sin Neurochain Token-app och i framtiden kommer de att leverera andra distribuerade smarta applikationer och så småningom introducera sin kollektiva artificiella intelligensfunktion NeuroChain V2, som förväntas komma 2023.