Prisanalys för Ethereum, Litecoin och Ripple

Författad av: Stanko Iliev
november 27, 2020
  • Alla större kryptovalutor försvagades igår och priserna för ETH, LTC och XRP är också under press.
  • Trots detta förblir Ethereum, Litecoin och Ripple fortfarande på en tjurmarknad.
  • Rysslands premiärminister sa den här veckan att landet kommer att erkänna kryptovalutor som egendom.

Alla större kryptovalutor föll kraftigt igår och försäljningen pågår fortfarande. Priserna för Ethereum, Litecoin och Ripple är också påverkade och mer än 25 miljarder dollar försvann från marknaden på mindre än 24 timmar.

Trots dessa negativa nyheter finns det ändå ljusglimtar. Den ryska premiärministern Mikhail Mishustin meddelade i veckan att landet kommer att erkänna kryptovalutor som egendom, vilket gör det möjligt för ägare att skydda sina tillgångar i domstol.

Ethereum (ETH) sjönk under 500 dollar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum (ETH) handlas för närvarande under 500 dollar och det kan vara en indikation på att priset kommer att försvagas ytterligare. Priset sjönk med mer än 12% igår men myntet ligger fortfarande på plus sett till hela veckan.

Kryptohandlare bör tänka på att priset kan försvagas ännu mer i slutet av handelsveckan och det finns några uppenbara risker vad gäller handel med Ethereum (ETH) för tillfället.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 440 och 400 dollar, samtidigt som 560 och 600 dollar representerar motståndsnivåerna. Så länge priset är över supportnivån vid 400 dollar förblir denna kryptovaluta i köpzonen och det finns inget som pekar på att trenden kommer att vända enligt mig.

Om priset bryter under denna stödnivå skulle det vara en mycket stark säljsignal och kanske en indikation på att Ethereum återgår till n björnmarknad. Om priset å andra sidan stiger över 560 dollar kan det vara en mycket bra möjlighet för kortfristiga handlarna och nästa mål kan då ligga runt 600 dollar.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Litecoin (LTC) ligger fortfarande över stödet vid 60 dollar

Litecoin (LTC) tappade över 17% igår men priset handlas fortfarande över 60 dollar vilket representerar en mycket stark stödnivå. Litecoin är kvar på en tjurmarknad för tillfället men handlare bör använda ”stop-loss”- och ”ta vinst”-order när de öppnar sina positioner eftersom risken är mycket hög för närvarande.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 60 och 50 dollar samtidigt som 75, 80 och 85 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 75 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Litecoin (LTC) och då ligger vägen fri upp till 80 dollar. Om priset faller under 60 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Ripple (XRP) befinner sig i en köpzon

Priset på Ripple (XRP) har stigit från 0,27 till över 0,75 dollar på bara fem dagar och det nuvarande priset ligger runt 0,53 dollar. Den tekniska analysen visar att huvudtrenden för denna kryptovaluta fortfarande är hausse.

Det är inte ovanligt att se betydande korrigeringar på marknaden efter massiva rallyn som det Ripple har upplevt de senaste dagarna.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,60 och 0,65 dollar, samtidigt som 0,50, 0,45 och 0,40 dollar representerar de viktiga stödnivåerna. Om priset stiger över 0,60 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Ripple (XRP) och en mycket bra möjlighet för kortvariga handlare.

Om priset å andra sidan sjunker under stödet vid 0,40 dollar skulle det vara en stark säljsignal och då skulle det sannolikt fortsätta falla ned till 0,30 dollar.

Sammanfattning

Alla större kryptovalutor kollapsade igår och vissa analytiker menar att korrigeringen fortfarande inte är över. Kryptovalutamarknaden har förlorat miljardtals dollar på bara några timmar och handlare bör vara klara över att kryptomarknaden kan försvagas ännu mer i slutet av denna handelsvecka. Trots detta förblir Ethereum, Litecoin och Ripple fortfarande på en tjurmarknad och det är inte ovanligt att se betydande korrigeringar på marknaden efter massiva rallyn.