Pizza Hut i Venezuela börjar acceptera Bitcoin

Författad av: Ali Raza
november 30, 2020
  • Pizza Hut i Venezuela har nyligen börjat acceptera kryptovalutor som betalningsmetod.
  • Nyheten tillkännagavs av CryptoBuyer, som tillåter användare att köpa mat och dryck med mynt.
  • Beslutet kommer på grund av behovet av att tillgodose det växande antalet kryptoanvändare i landet.

Pizza Hut är ett amerikanskt varumärke i grunden, men pizzaföretaget har expanderat över hela världen sedan det grundades. Nu beslutade en venezuelansk restaurang att gå med i den lokala trenden och börja acceptera kryptobetalningar i alla venezuelabaserade butiker.

Pizza Hut accepterar kryptobetalningar

Nyheten kom först för tre dagar sedan, den 27 november, när ett kryptotjänstföretag, CryptoBuyer, twittrade om händelsen. CryptoBuyer sa att Pizza Hut-butiker i hela Venezuela kommer att acceptera digitala valutor som en betalningsmetod för mat och dryck.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det faktum att företag över hela Venezuela går med i krypto-spelet är ingen överraskning. Med landets ursprungliga valuta, bolivaren, som fortfarande lider av hyperinflation, har krypto-antagandet gått framåt i mycket hög fart i den sydamerikanska nationen.

Crypto-företag har samarbetat med lokala företag för att driva adoption framåt och underlätta kryptobetalningar, och så samarbetade CryptoBuyer själva nyligen med Mega Soft, strax innan nyheten tillkännagavs.

Pizza Huts generaldirektör för venezuelansk verksamhet, Richard ElKhouri, sade att företaget inte kan avskilja sig från ”dessa tekniska framsteg och alla som införlivar nya tillvägagångssätt för dagliga behov.” Han tillade vidare att det finns många människor att tillmötesgå, inklusive de tekniskt kunniga, moderna vuxna, liksom de yngre generationerna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Adoption av Bitcoin i Venezuela

Genom att använda CryptoBuyer kommer människor att kunna köpa pizza och andra livsmedel med en mängd olika kryptovalutor. Dessa inkluderar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Dash, Tether (USDT), Dai, liksom företagets inhemska kryptovaluta, XPT.

CryptoBuyer driver också ett antal Bitcoin-bankomater i landet, men också i andra länder i Syd- och Centralamerika. Företaget tillät också USA-baserade snabbmatskedjor och andra företag att acceptera krypto, som Burger King, Traki och Tamanaco Intercontinental Hotel i Caracas.

Bitcoins förhållande till pizzaköp går tillbaka ända till 22 maj 2010, när en programmerare vid namnet Laszlo Hanyecz använde 10 000 BTC för att köpa två pizzor. Detta köp kommer att minnas i historien som de två dyraste pizzorna som någonsin gjorts, eftersom det belopp han betalade för dem idag skulle vara värt cirka 181 miljoner dollar.