Ad

Facebooks Libra byter namn till Diem

Av:
Dec 2, 2020
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • Namnbytet kommer när Libra Association vill lansera ett enda mynt som stöds av en dollar.
  • Facebooks Libra har utsatts för allvarliga hinder sedan projektet tillkännagavs.
  • Målet med namnändringen är att försöka få stöd från tillsynsorgan till projektet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Socialmedia-jätten Facebook har meddelat ett namnbyte för sin digitala tillgång Libra. Namnbytet kommer att ske idag, eftersom Facebook försöker vinna tillsynsmyndigheternas hjärtan angående den digitala tillgången.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Den mycket omtalade Libra har ännu inte sett dagens ljus, eftersom den har utsatts för allvarliga ifrågasättningar vad det gäller reglering från olika tillsynsmyndigheter. Moderbolaget Facebook har dock tagit ytterligare ett steg för att visa att projektet är ”organisatorisk oberoende”.

Libra-projektet möttes ursprungligen med en omfattande pushback eftersom dess ambitiösa mål kan hota existensen av de vanliga statliga finansiella systemen. Det fick också motreaktion för att vara ett projekt som kommer från Facebook, eftersom många tycker att det kommer att ge Facebook en orättvis konkurrensfördel.

Bygga ett kompatibelt betalningssystem

Copy link to section

Enligt rapporten om namnändringen kommer Libra Association, som är den oberoende organisationen som driver projektet, nu att bli känd som Diem Association, med sin valuta känd som Diem Dollar från och med idag.

Samtidigt som de meddelade bytet av namn sa den ”oberoende organisationen” att målet för projektet är detsamma, vilket är att bygga ett tryggt, säkert och kompatibelt betalningssystem.

Namnbytet kommer när Libra-föreningen planerar att rulla ut ett enda mynt som stöds av en dollar, vilket rapporterats av media.

Libra Association försöker lugna tillsynsmyndigheter

Copy link to section

Regleringshinder och myntets kontroversiella karaktär innebär att det har krympt betydligt sedan lanseringen först tillkännagavs. De stora lanseringspartnerna för myntet samlades dock för att erbjuda fullt stöd i snabb följd förra året. Det beslutades att ett namnbyte skulle vara bäst för alla framsteg utvecklarna gör mot mynt.

Förra året i House Financial Service Committee var kongressmedlemmarna inte särskilt stödjande av ambitionen från Libra eftersom de uttryckte misstro mot projektets mål.

De ifrågasatte Facebooks verkställande direktör Mark Zuckerberg om projektets sanna natur och om det inte kommer att störa regeringarnas finansiella system.

För att få tillbaka mer förtroende från tillsynsmyndigheterna sa föreningen förra året att kryptomynten kommer att ge stable coins som stöds av en enskild nations valuta, antingen i euro eller i dollar. Och förra året fördömde många av de främsta finansiella tungvikterna sitt stöd för Libra Project. Företag som eBay, Visa, MasterCard och PayPal drog sig ur projektet. Men Libra Associations senaste taktik syftar till att återfå mer förtroende och stöd för projektet.

Libra Kryptovaluta