Decemberuppdatering: Är Microsoft ett ”köp” eller ”sälj”?

Författad av: Stanko Iliev
december 3, 2020
  • Så länge som priset på Microsofts aktie ligger kvar över 200 dollar så förblir den på en tjurmarknad.
  • Microsoft rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i oktober
  • Det nuvarande "risk/reward"-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Aktierna i Microsoft (NASDAQ: MSFT) fortsatte sin korrigering från de senaste topparna över 227 dollar som nåddes under den andra veckan i november. Så länge som priset ligger kvar över 200 dollar så förblir denna aktie på en tjurmarknad och pandemin har förstärkt Microsofts position ytterligare.

Grundläggande analys: Microsoft rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i oktober

Trots covid-19-pandemin går Microsofts verksamhet bra, men min åsikt är att aktierna fortfarande är dyra. Microsoft rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i oktober då de totala intäkterna ökade med 12% på årsbasis till 31,7 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,82 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Efterfrågan på våra molnerbjudanden drev en stark start för räkenskapsåret och våra kommersiella molnintäkter genererade 15,2 miljarder dollar, en ökning med 31% på årsbasis. Vi fortsätter att investera för den betydande möjlighet som ligger framför oss att driva långsiktig tillväxt,” sa CFO Amy Hood.

Pandemin har förstärkt Microsofts position ytterligare och företaget betalade ut 9,5 miljarder dollar till aktieägarna efter återköp och i utdelning under kvartalet. Microsoft lanserade Azure Communication Services och två nya modeller av Xbox i november.

Företaget har utsett Christopher Young till EVP för affärsutveckling, och han kommer att ansvara för att utveckla globala affärsstrategier. Young var tidigare VD för cybersäkerhetspionjären McAfee, och hans erfarenhet anses vara ett ovärderligt tillskott för Microsoft.

Det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i Microsoft-aktier, och vissa analytiker anser fortfarande att värderingen av Microsoft ligger på bubbelnivåer. Microsofts aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad, men med ett börsvärde på 1,63 miljarder dollar är aktien fortfarande dyr för långsiktiga investerare.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Microsofts aktier förblir i en köpzon

Aktien har haft en uppåtgående trend sedan början av april, men priset kan fortfarande inte konsolidera sig över motståndsnivån vid 230 dollar. Det nuvarande förhållandet mellan ”risk” och ”reward” är inte livande för långsiktiga investerare, men så länge som priset ligger kvar över 200 dollar förblir denna aktie i en köpzon.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 200 och 180 dollar, samtidigt som 220 och 230 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 220 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Microsoft-aktier, men om priset sjunker under stödnivån vid 200 dollar skulle det å andra sidan vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

Microsoft är ett hälsosamt och stabilt företag, men med ett börsvärde på 1,63 miljarder dollar är aktien övervärderad och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare. Microsoft rapporterade ett bättre Q1-resultat än väntat i oktober då de totala intäkterna hade ökat med 12% på årsbasis till 31,7 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,82 dollar. Aktierna förblir på en tjurmarknad och så länge Microsofts pris ligger över stödet vid 200 dollar finns det ingen risk för att trenden vänder.