Italiensk musiker använder IOTAs Tangle för att certifiera musikens äkthet

Författad av: Ali Raza
december 3, 2020
  • Kryptovaluta-projektet IOTA är känt för sina avancerade och varierande användningsområden.
  • Detta användningsområde handlar om att bevisa äktheten hos produkter, vilket förklarades i ett Reddit-inlägg.
  • En Redditor - en italiensk musiker - förklarade hur hon använde IOTA för att certifiera sin musiks äkthet.

Blockkedje-teknikens utvecklas i mycket snabb takt, och nya användningsområden upptäcks ständigt. Många av de användningsområden som tidigare bara var teoretiska är nu tillgängliga och används i praktiken för alla slags ändamål.

Ett bra exempel är en italiensk musiker som använde IOTA (MIOTA) för att intyga äktheten av hennes musik och skydda sitt arbete.

Hur fungerar det?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Historien om en italiensk musiker som använde blockkedje-teknik för att se till att hennes musik för alltid kommer att förbli i hennes ägande, dök nyligen upp på Reddit. Användaren, som går under namnet ”Beginning Alps”, skrev på plattformen om sin idé att använda IOTA för att skydda sitt arbete.

Redditorn gick in i detalj angående processen och förklarade att den faktiskt är väldigt enkel. Allt som behöver göras är att skapa en webbplats som beskriver produkten du säljer. Därefter kan du också lägga upp foton av produkten med ett unikt identifieringsnummer.

Därefter laddas fotot upp till IPFS-servern (InterPlanetary File System), som är ett protokoll som används för att lagra och dela data i distribuerade filsystem, över P2P-nätverk. Systemet kan identifiera varje fil som finns genom innehållsadressering. Samtidigt kan den ansluta alla enheter som finns i nätverket och ge dem åtkomst till innehållet.

Redditorn förklarar att användare kan skapa ett meddelande utöver fotot, och att meddelandet fungerar som originalitetscertifikat för produkten. Användare måste också lägga till länkar till webbplatsen och fotot de laddade upp. Efter det är allt som återstår att de skapar en IOTA-transaktion och infogar länkarna till fotot i projektets IOTA Explorer.

Detta är en mycket intressant användning av IOTA och dess Tangle, som båda har berömts av olika industri-insiders världen över.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto