Nikola handlas på lägsta nivån på sju månaders efter justerad affär med GM

Författad av: Michael Harris
december 4, 2020
  • Efter att GM justerat villkoren i sin affär med Nikola såldes biltillverkarens aktier på måndag.
  • Royal Bank of Canada sänkte sitt kursmål för Nikolas aktie till 17 dollar efter GM-nyheterna.
  • Aktierna har sjunkit med cirka 34% sedan dess och ligger nu nära bottennivåerna från i maj.

Aktierna i Nikola Corp (NASDAQ: NKLA) fortsatte sin nedåtgående trend och föll med 15% i tisdags efter att personer inom företaget enligt uppgift sålde aktier i företaget dagen efter att General Motors Co justerat villkoren för deras affär med Nikola.

Grundläggande analys: Ändrade villkor

Mer än 1,2 miljarder dollar av Nikola Corps aktie handlades på amerikanska börser under tisdagskvällen, i jämförelse med ett dagligt genomsnitt på cirka 1,9 miljarder dollar under de senaste fem handelssessionerna, visar data från Refinitiv.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter att GM ändrat villkoren för affären med Nikola såldes biltillverkarens aktier under måndagen. Den ursprungliga affären mellan GM och Nikola innebar en aktieandel mellan företaget och planer på att GM skulle tillverka Nikolas elektriska pickup Badger. GM ersatte avtalet med ett icke-bindande avtal där General Motors kommer att tillhandahålla sitt bränslecellssystem till Nikola.

Royal Bank of Canada sänkte sitt kursmål för Nikolas aktie med 2 dollar till 17 dollar efter nyheterna.

Nikola Corps tidigare ordförande Trevor Milton sitter på majoritetsandelen av lastbilstillverkarens aktier och är skyldig att anmäla en försäljning inom två arbetsdagar enligt amerikanska värdepappers- och utbytesregler.

Rapporten om försäljningen kom dagar efter att General Motors kommit överens om att hjälpa till att öka produktionen av Nikolas elbil Badger och ta en andel på 11% och 700 miljoner dollar, varefter de inledde en granskning av affären.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Aktierna fortsätter att falla

Nikolas aktiekurs sjönk för fjärde handelssession i rad och låsperioden för aktierna avslutades i måndags, 180 dagar efter bolagets fusionsavtal med VectoIQ Acquisition och den offentliga debuten på Nasdaq.

Nikola veckograf (TradingView)

Aktierna har sjunkit med cirka 34% sedan dess och ligger nu nära bottennivåerna från i maj. En veckostängning under 17,66 dollar (den blå linjen) öppnar dörren ytterligare förluster.

Sammanfattning

Nikola Corps aktie föll med 15% under den fjärde handelssession i rad med förluster. Fallet kom efter nyheterna om att anställda sålde av sina aktier den efter att GM justerade sitt avtal med Nikola.