Spotify planerar att lansera kryptotjänster

Författad av: Ali Raza
december 4, 2020
  • Spotify anställer en biträdande direktör för sin verksamhet som rör kryptovaluta.
  • Observatörer säger att Spotify kan förbereda sig på att erbjuda kryptovalutatjänster.
  • Blivande kandidat använder företagets globala fotavtryck för att leta efter innovativa betalningssätt.

Pratet om att ”vanligt folk” blir mer involverade i kryptovalutaindustrin har fått en boost eftersom den stora streamingtjänsten Spotify har antytt att de kan komma att lansera kryptotjänster.

Företaget letar efter en biträdande direktör som kan ta hand om verksamheten som rör kryptovalutatjänster.

Idealisk kandidat kommer att hantera företagets betalningsstrategier

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som medlem i Facebooks Diem Association anställer Spotify nu en biträdande direktör som kommer att övervaka innovations- och betalningsstrategier inom kryptovalutaområdet.

Diem-föreningen lanserades av Facebook som ett sätt att lansera sin ambitiösa stablecoin Libra. Det var ursprungligen känt som Libra association, men ommärktes av den sociala mediejätten för att bana väg för lanseringen av Diem (tidigare Libra).

Streamingsplattformen säger att chefen ska ansvara för dessa uppgifter eftersom företaget söker global exponering från nya digitala betalningssystem.

Du kommer att evangelisera betalningsstrategin och -funktionerna internt och externt till alla viktiga intressenter ”, förklarade Spotify i jobbannonsen.

Från arbetsbeskrivningen tror många observatörer i branschen att streamingjätten förbereder sig för att lansera en kryptotjänst.

Spotify publicerade positionen i går, med specifikationer om den ideala kandidatens roll. Enligt annonsen kommer den perfekta kandidaten att leda företagets dagliga engagemang med Diem och kommer att vara ansvarig för Spotifys andra betalningsstrategi. De andra betalningsstrategierna är dess planer inom den digitala- och kryptoindustrin.

Jobbannonsen konstaterade också att den blivande biträdande direktören kommer att överväga nya möjligheter och innovationer i det framväxande ekosystemet av stablecoins, CBDC, kryptovalutor, blockkedjor, distribuerad huvudteknik och andra digitala tillgångar.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Spotify vill utöka sina tjänsteerbjudanden

Spotify lanserades för 12 år sedan och har nu blivit en av de bästa globala plattformarna för musikstreaming. För närvarande har streamingjätten cirka 320 miljoner aktiva månadsanvändare. De vill utöka sina tjänster ytterligare för att inkludera andra aspekter förutom musik med podcasts.

Även om Spotify inte specifikt nämnde att de kommer att lansera en kryptotjänst, påpekar branschobservatörer att kryptotjänsten förmodligen är i agendan för företaget. Påståendet hämtas från den arbetsbeskrivning som publicerats för den blivande chefen.

Enligt beskrivningen kommer den potentiella kandidaten till jobbet att använda företagets globala fotavtryck för att leta efter innovativa sätt inom den globala betalningsdomänen. Den nämnde också att rätt person kommer att hantera tillväxtmarknader och trender som kan påverka företagets sätt att betala.