Theta Labs lanserar betaversion av sin videoplattform

Författad av: Ali Raza
december 5, 2020
  • Theta Labs avslöjade nyligen att de kommer lansera en blockchain-baserad videostreamingsplattform.
  • Plattformen, som utvecklats i över tre år, är helt decentraliserad och tillgänglig över hela världen.
  • Företagets VD säger att projektet har varit en stor utmaning och att lanseringen en enorm prestation.

Theta Labs, ett blockchain-projekt med mål att leverera decentraliserad videostreaming till allmänheten, har just tagit ett stort steg på vägen. I sitt senaste tillkännagivande avslöjade projektet att deras streamingplattform nu släpps i en betaversion.

Theta Labs videostreamingsplattform är äntligen klar

Nyheten att plattformens beta-release är på gång kom i torsdags. Den så kallade Theta Edgecast-plattformen kommer att sänka kostnaden för videoinnehållsleverans genom att använda ett distribuerat nätverk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I huvudsak är Edgecast en dApp som skapats med hjälp av Theta Labs P2P-videoblockchain-teknik. Den drivs av Theta Edge Network, som för närvarande har cirka 2 690 noder, enligt projektet.

Det är också värt att nämna att Theta Labs fick hjälp från Google tidigare i år. Teknikjätten bakom världens största sökmotor hjälpte projektet genom att onboarda nya användare via sitt Google Cloud. Företaget hjälpte även till med lanseringen av Thetas (THETA) mainnet 2.0.

Hur fungerar plattformen?

Theta Labs har arbetat på sin videoplattform ända sedan 2017. Mitch Liu, företagets VD, uppgav att företagets huvudmål var att skapa en helt decentraliserad videoinfrastruktur.

Plattformen låter användare spela in videomaterial, koda materialet i realtid, cacha det och vidarebefordra innehållet till användare världen över. Samma nätverk driver också Theta.tv, som är projektets e-sport-streamingplattform.

Liu betonade att det inte finns en enda centraliserad tjänst, eller ens en server, i hela Theta-ekosystemet, vilket är en stor prestation. Liu erkände samtidigt att det varit en enorm utmaningen att ro projektet i land.

Under plattformens officiella lansering avslöjade The World Poker Tour att de kommer att erbjuda nonstop live-innehåll via Theta Edgecast.