Nexo lanserar ett återköpsprogram på £9 miljoner för att belöna kundlojalitet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 9, 2020
  • Programmet strävar efter att förbättra NEXO-tokens stabilitet och tillväxtpotential.
  • De återköpta tokens lagras i en IPR, som är synlig på en offentlig ERC-20-adress.
  • Enligt Nexo lägger detta steg grunden för en hållbar utveckling av Nexo-ekonomin.

Nexo, ett reglerat finansiellt institut för digitala tillgångar, har lanserat ett återköpsprogram. Organisationen avslöjade den här nyheten via ett blogginlägg och noterade att dess styrelse hade godkänt ett återköp på upp till 9,01 miljoner pund i sin egna token, NEXO Token. Enligt uppgifter är detta drag en del av företagets nyligen lanserade tokenomics som kallas Nexonomics. Enligt Nexo försöker återköpsprogrammet belöna NEXO-tokeninnehavare för deras investering och lojalitet. Bortsett från detta syftar programmet till att öka myntets stabilitet och tillväxtpotential.

Enligt blogginlägget kommer programmet att vara helt öppet. Detta beror på att alla återköpta NEXO-token kommer att förvaras i en IPR (Investor Protection Reserve), som är synlig på en offentlig ERC-20-adress. Enligt uppgifter kommer de tokens som är låsta i IPR:en inte få ta del av en utdelning. Därför kommer programmet att erbjuda lojala NEXO-tokeninnehavare fler fördelar under framtida utdelningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter återköp kommer varje token som köpts tillbaka att tjäna i minst 12 månader. När perioden har upphört noterade företaget att det kanske kommer att låsa in de återköpta tokens igen för att tjäna ränta eller ta ut dem och använda medlen för ränte- och cashback-utbetalningar, utdelningsbetalningar och likviditetsbestämmelser för decentraliserade börser (DEX). Företaget noterade vidare att det kan omfördela ytterligare budgetar för framtida återköp beroende på dess tillväxt och marknadsförhållanden.

Förmåner för återköpsprogrammet

Som beskrivs i blogginlägget kommer återköpsprogrammet att bidra till att öka NEXO-tokens likviditet, vilket minimerar prisvolatiliteten. Det kommer också att ge tokeninnehavare extra säkerhet för att tokens värde inte kommer att begränsas på en viss nivå. Genom återköpsprogrammet tror Nexo också att de kommer att lägga grunden för att Nexo-ekonomin ska växa hållbart.

Enligt Antoni Trenchev, Nexos grundare och chefspartner,

”Nexo har haft ytterligare ett rekordår, vilket ger oss flexibiliteten att ge tillbaka till våra kunder och återinvestera i företaget och NEXO-token som en integrerad del av verksamheten. Marknaden erkänner äntligen vad prissättningsmodellerna har sagt sedan vår token-försäljning 2018 – att NEXO-token har en enorm potential som hittills har varit undervärderad. Vårt första återköpsprogram lyfter fram Nexo-teamets starka tro på våra inhemska tokens utsikter och ytterligare uppmuntrar investerare att dela vår syn. ”

Trenchev tillade att företaget har noterat en ökande efterfrågan på NEXO-token, vilket är en viktig indikator på önskvärdhet. Enligt honom tredubblades myntets pris, och mer än 60% av företagets kunder valde att tjäna ränta genom NEXO-token under november. Han tillade att återköp kommer att garantera att myntets leverans förblir begränsad. Som sådant stänger företaget gradvis cirkeln och bygger grunden för ett ännu mer önskvärt NEXO-token, som har en starkare ekonomi.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust