Marstons helårsförlust före skatt ökade på grund av covid-19-restriktionerna

Av:
Dec 10, 2020
Listen
  • Marstons förlust före skatt ökade på grund av covid-19-restriktionerna under budgetåret 2020.
  • Pubkedjan rapporterar 515,5 miljoner pund i intäkter jämfört med 784,2 miljoner pund ifjol.
  • Marstons meddelar att 780 av deras pubar i Storbritannien fortfarande är stängda på grund av covid-19.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Marstons plc (LON: MARS) meddelade idag att företagets underskott före skatt ökade avsevärt under räkenskapsåret 2020. Förlusten förklaras främst med den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat mer än 1,7 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 62 tusen dödsfall.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bryggeriföretaget sa också att dess ölföretag ökade volymerna med 23% under det senaste året. Enligt den rapport som publicerades i oktober hade Marstons registrerat en nedgång på 30% för den årliga försäljningen på grund av covid-19-krisen.

Marstons föll med cirka 3% under förhandeln idag, men vann tillbaka nästan hela intradagsförlusten när marknaden väl öppnat. Hittills i år har aktierna nu fallit med cirka 45% på aktiemarknaden trots en återhämtning på cirka 200% sedan mitten av mars. Läs mer om hur man tjänar pengar på aktiemarknaden.

Marstons rapporterar 515,5 miljoner pund i intäkter under räkenskapsåret 2020

Copy link to section

Marstons rapporterade att resultatet före skatt under räkenskapsåret som avslutades den 3 oktober landade på 388,7 miljoner pund. Som jämförelse rapporterades en betydligt lägre förlust på 44,7 miljoner pund före skatt förra året.

Vad gäller intäkter registrerade det Wolverhampton-baserade företaget 515,5 miljoner pund, jämfört med fjolårets 784,2 miljoner pund. Under fjärde kvartalet uppgav Marstons att dess jämförbara försäljning uppgick till 90% av fjolårets. I separata nyheter från Storbritannien meddelade FirstGroup idag att deras förlust minskade under första halvan av det pågående budgetåret.

Brittiska Marstons varnade för att prestationen sannolikt kommer att påverkas de kommande månaderna av de nya covid-19-restriktionerna som infördes i november. 780 av företagets pubar i Storbritannien är fortfarande stängda för allmänheten.

Marston vill sälja av 10 miljoner pund i tillgångar om året

Copy link to section

Bryggeriföretaget avslöjade planer på att sälja ungefär 10 miljoner pund i icke-kärntillgångar per år och minska utgifterna med mellan 40 och 45 miljoner pund om året i ett försök att minimera sin skuld. Marston sa:

”Vår utdelningspolicy framöver kommer att baseras på kontantskydd snarare än på historisk vinsttäckning, och det är troligt att utbetalad utdelning ska täckas av underliggande kassaflöde efter återbetalning av värdepapperiserade obligationer.”

Marstons presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på knappt 40%. I skrivande stund värderas företaget till 435,58 miljoner pund.

UK Aktier & Fonder Europa Industrier Mat & dryck Världen