Är december en bra månad att köpa aktier i PepsiCo?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 11, 2020
  • Wells Fargo och Citigroup höjde sina kursmål för PepsiCos aktier.
  • PepsiCo har mer utrymme att växa än Coca-Cola, enligt Citigroup
  • PepsiCo förklarade en utdelning på 1,0225 dollar per aktie, vilket ligger i linje med föregående kvartal.

Aktierna i PepsiCo (NASDAQ: PEP) har stigit från 133 till över 146 dollar sedan början av november och det aktuella priset ligger nu runt 144 dollar. Wells Fargo och Citigroup uppgraderade PepsiCos aktier efter att företaget redovisat bättre resultat än förväntat under tredje kvartalet.

Grundläggande analys: De totala intäkterna ökade med 5,2% under tredje kvartalet

PepsiCo är ett amerikanskt multinationellt företag för mat, snacks och drycker, som distribuerar sina produkter i fler än 200 länder. Företaget möter konkurrens från Coca-Cola, men enligt vissa analytiker har PepsiCo större utrymme att växa än Coca-Cola och utgör en bättre möjlighet för investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktierna i PepsiCo har stigit efter att företaget rapporterat bättre Q3-resultat än väntat. De totala intäkterna ökade med 5,2% jämfört med ifjol till 18,09 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,65 dollar. Företaget förklarade en kvartalsutdelning på 1,0225 per aktie, vilket låg i linje med föregående kvartal.

Aktiekursen fick också ett lyft av att Citigroup höjde sitt kursmål för PepsiCo till 169 dollar i oktober. Enligt Citigroup har PepsiCo mer utrymme för tillväxt än Coca-Cola, och företaget kan utöka sin marknadsandel ytterligare under de kommande åren.

Wells Fargo har också höjt sitt prismål till 157 dollar för PepsiCo, vilket är 23,5X EPS-uppskattningen för 2022. ”PEP-resultaten har varit motståndskraftiga trots covid, och med en konsekvent algoritm och värdering i linje med historien, förväntar vi oss att aktien ska följa gruppen,” säger analytiker Chris Carey från Wells Fargo.

PepsiCo fortsätter att expandera sin verksamhet, och nyligen avslöjades det att företaget utökar sitt partnerskap med fotbollens UEFA Champions League för säsongen 2021/22. ”Sedan PepsiCo blev en UEFA-sponsor 2015 har partnerskapet blivit starkare och mer spännande varje år” säger Ram Krishnan, PepsiCo Global Chief Commercial Officer.

Det aktuella börsvärdet på 199 miljarder dollar innebär att aktien fortfarande är undervärderad i förhållande till marknaden, men det är kanske inte rätt tid att investera i PepsiCo-aktier just nu, eftersom priset kan försvagas den närmsta tiden. Antalet covid-19-fall i USA fortsätter att öka och den amerikanska aktiemarknaden kan vara på väg in i en korrigeringsfas i december. Om det händer kommer PepsiCos aktier troligtvis att handlas betydligt lägre.

Teknisk analys: PepsiCo fortsätter att handlas på en tjurmarknad

Aktien fortsätter att handlas på en tjurmarknad i december, men det är kanske inte rätt tid att köpa aktier i PepsiCo just nu.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 140 och 130 dollar, samtidigt som 150 och 155 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 150 dollar kan nästa mål ligga runt 155 dollar, men om priset faller under 130 skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden vänds.

Sammanfattning

PepsiCos aktier är fortfarande undervärderade i förhållande till marknaden, men det är kanske inte rätt tid att investera i dem just nu. Antalet covid-19-fall i USA fortsätter att öka och den amerikanska aktiemarknaden kan vara på väg in i en korrigeringsfas i december. Om det händer kommer PepsiCos aktier troligtvis att handlas betydligt lägre. Om priset faller den närmsta tiden kan ett pris i intervallet mellan 100 och 120 dollar vara ett bra tillfälle att investera.