Fidelity Digital Assets accepterar BTC som säkerhet för kontantlån

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 11, 2020
  • Erbjudandet riktar sig till investerare som försöker konvertera sin BTC till kontanter utan att sälja.
  • Fidelity Digital Assets kommer bara att förvalta BTC och kommer inte att lägga sig i lånevillkoren.
  • Enligt BlockFi:s VD kommer företaget att erbjuda kontantlån till ett värde av 60% av säkerheten.

Fidelity Digital Assets, kryptoarmen för den ledande kapitalförvaltaren Fidelity Investments, har gått ihop med kryptolångivaren BlockFi för att låta sina institutionella investerare pantsätta BTC som säkerhet mot kontantlån. Enligt rapporten som avslöjade den här nyheten den 7 december konstaterades att Fidelity Digital Assets bara kommer att förvalta kryptotillgångarna och inte kommer att vara delaktiga i att fastställa lånevillkoren. Erbjudandet riktar sig till BTC-investerare som vill konvertera sina BTC till kontanter utan att sälja. Därför kommer de potentiella kunderna att bestå av hedgefonder, krypto-miners och OTC-handelsdiskar.

Enligt rapporten kommer samarbetet att erbjuda Fidelity Digital Assets kunder tillgång till extra likviditet för deras dagliga verksamhet utan att tvinga dem att förlora en lång position för sin BTC. Kunderna måste däremot skapa ett BlockFi-konto för att få tillgång till lånen. Tom Jessop, VD för Fidelity Digital Assets, kommenterade denna utveckling och sa att det är viktigt att kunna använda BTC som säkerhet för lån. Han tillade att företaget hoppas att denna möjlighet kommer att utgöra en viktig del av ekosystemet när kryptomarknaden fortsätter att växa.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Jessop konstaterade också att han betraktar lånen som långfristiga snarare än som typisk repohandel. Enligt honom är sådana lån en typ av trepartsavtal som är bekanta för alla på Wall Street. Han avslutade med att säga Fidelity Digital Assets försöker skapa en mäklartjänst i världsklass för alla typer av tillgångar.

BlockFis VD, Zac Prince, kommenterade att:

“BlockFi kommer att hantera riskerna för den välkända volatiliteten för Bitcoin genom att erbjuda kontanter till ett värde av 60% för ett lån där den digitala tillgången fungerar som säkerhet. Programmet har dock utrymme för kundanpassning och kan justeras för att möta behoven hos stora företag.”

Ökad efterfrågan på kryptorelaterade produkter

En representant för Fidelity Investment avslöjade att erbjudandet kommer efter att organisationens kunder krävde ökad kapitaleffektivitet. Representanten hävdade vidare att företagets fullservicetjänster inkluderar förvaltning och handel, och tillade att Fidelity kommer att fortsätta att hjälpa institutioner möjliggöra kapitaleffektivitet samtidigt som säkerheten och stillheten för tillgångarna prioriteras.

Den här nyheten kommer efter att Fidelity Investments genomförde en undersökning tidigare i år och fann att institutionella investerare blir alltmer intresserade av krypto. Enligt resultaten anser ungefär hälften av institutionella investerare att digitala tillgångar är värda att hålla i portföljer. 441 institutionella investerare intervjuades och undersökningen fann att 72% av respondenterna föredrar att köpa investeringsprodukter som innehåller digitala tillgångar. Samtidigt föredrog 57% av respondenterna att köpa kryptovalutor direkt.

Undersökningen avslöjade också att 47% av institutionella investerare anser att kryptovalutor är värda att investera i. Ytterligare 47% uppgav att de uppskattar kryptobranschen för att den är innovativ, och 46% av respondenterna ser positivt på den låga korrelationen mellan krypto och andra tillgångar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust