Upp eller ner? Prisprognos för Bitcoin Cash (BCH) i december

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 11, 2020
  • Bitcoin Cash har sjunkit från 293 till under 256 dollar på bara några dagar.
  • Framtiden för Bitcoin Cash är fortfarande oklar.
  • Om priset faller under stödet vid 250 dollar kan nästa mål ligga runt 240 eller till och med 200 dollar.

Den andra veckan i december har varit mycket negativ för kryptovalutamarknaden – Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash och Ripple leder denna negativa utveckling och har också sett de största prisfallen. Bitcoin Cash är ett av de mynt som förlorat mest på kryptovalutamarknaden efter att BCH-priset försvagats från 370 till under 256 dollar på mindre än tre veckor.

Grundläggande analys: Bitcoin Cash är fortfarande en mycket riskfylld kryptovaluta

Kryptovalutamarknaden fortsätter att tappa mark denna handelsvecka, men den ”hausseartade trenden” är fortfarande mycket stark. Försäljningen av kryptovalutor har drabbat Bitcoin Cash hårt, och BCH handlas nu mycket nära den nuvarande stödnivån vid 250 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bitcoin Cashs historia är nära relaterad till Bitcoin, eftersom kryptovalutan inte lämnade det ursprungliga Bitcoin-nätverket förrän den 1 augusti 2017. Bitcoin Cash har snabbt seglat upp som en av de mest värdefulla kryptovalutorna i världen, och det är också värt att nämna att Bitcoin Cash har lägre avgifter än Bitcoin.

Fler transaktioner kan behandlas via Bitcoin Cash eftersom blockens storlek är större, dvs. 8 MB. Enligt min mening är detta fortfarande en mycket riskfylld kryptovaluta och innan priset på Bitcoin börjar att stiga igen kommer priset på Bitcoin Cash inte att se några större förändringar. BCH kan försvagas ytterligare i december, och kanske är det inte rätt tid att investera i Bitcoin Cash (BCH) just nu.

Teknisk analys: Bitcoin Cash handlar nära den nuvarande stödnivån vid 250 dollar

Framtiden för Bitcoin Cash är fortfarande oklar och den här kryptovalutan står inför flera utmaningar framöver. Bitcoin Cash har ett kortsiktigt motståndsområde vid 260 dollar, och det skulle krävas ett brott över denna nivå för att kunna sikta högre upp mot motståndet vid 270 dollar.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De kritiska stödnivåerna är 250 och 240 dollar, samtidigt som 270 och 280 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 270 dollar skulle det vara en signal att köpa Bitcoin Cash (BCH) och då skulle vägen ligga fri upp till 280 dollar. Kortsiktiga handlare bör alltid använda ”stop-loss”- och ”take-profit”- order när de öppnar sina positioner eftersom riskerna är exceptionellt höga. Om priset å andra sidan skulle sjunka under 250 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då kommer det sannolikt att fortsätta falla ned till 240 eller till och med 200 dollar.

Sammanfattning

Priset för Bitcoin Cash föll från 293 till 255 dollar sedan början av december och det nuvarande priset ligger runt 256 dollar. Framtiden för Bitcoin Cash är fortfarande oklar och den här kryptovalutan står inför flera utmaningar framöver. Om priset faller under 250 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då kommer det sannolikt att fortsätta falla ned till 240 eller till och med 200 dollar.