Microsoft och EY samarbetar för att utöka Xbox Enterprise blockchain-plattformen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 16, 2020
  • Målet med den utökade blockchain-lösningen är att introducera ett finansiellt registersystem.
  • Den utökade lösningen kommer att påskynda digitaliseringen och skapandet av kontrakt.
  • Användare kommer se ökad transparens och beräkning av royaltybetalningar i nästintill realtid.

Ernst och Young (EY) och Microsoft har gått ihop och meddelat en expansion av Xbox Enterprise-plattformen, Microsofts blockchain-baserade lösning för spelrättigheter och royaltyhantering. Enligt ett pressmeddelande från den 14 december är expansionens mål att erbjuda ett ekonomiskt registersystem som sträcker sig från skapandet av innehåll till betalningar och avstämningar.

Enligt pressmeddelandet försöker Microsoft använda de utökade blockchain-funktionerna för att erbjuda sina Xbox-spelpartners, sitt nätverk av utvecklare och musiker samt andra innehållsskapare, transparens för spårning och betalningshantering av royaltyavtal. Ernest och Young å sin sida vill hjälpa sina B2B-företagskunder med kontraktsdrivna flödesdistributioner mellan flera parter att utveckla liknande blockchain-plattformar, vilket kommer hjälpa dem att automatisera kontraktsrelaterade beräkningar och bearbetning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar sa Microsofts chef för global finansverksamhet, Luke Fewel, att:

”I den här go-live genererade vi framgångsrikt den första omgången av partnerbetalningar med blockchain och smart kontraktsteknik. Den utökade lösning hjälper till att effektivisera finansiella och operativa processer med möjlighet att skala, minska stora manuella omkostnader och förbättra upplevelsen för Microsofts spelpartners. Vi ser fram emot att fortsätta att skala denna lösning över vårt royalties-ekosystem – förbättra våra processer och fortsätta vår moderna finansresa.”

Minskar bearbetningstiden för royalties

Enligt pressmeddelandet kommer den expanderade lösningen att erbjuda Microsoft flera fördelar. De inkluderar:

  • Accelererar digitalisering av kontrakt och leder till snabbare kontraktsskapande med AI, baserat på Microsoft Azure.
  • Generera och integrera handlingar och fakturor med ERP-applikationer (enterprise resource planning), vilket registrerar royalties snabbare och med förbättrad synlighet och transparens.
  • Skapa bokföringsposter från blockchain-plattformen i befintliga ERP-applikationer, vilket ökar effektiviteten och redovisningsfunktionerna.
  • Integrering av kontroller och efterlevnadsstandarder som behövs för att uppfylla kriterierna för att lösningen ska fungera som ett ekonomiskt registersystem.

Utöver ovanstående fördelar minimerar lösningen också behandlingstiden med 99%. Det kommer också att erbjuda beräkningar i nästintill realtid av royalties med hjälp av digitala kontrakt mellan utvecklingspartner. Enligt uppgift har blockchain-applikationen testats för att öka prestandan vid större volyminflöden. Enligt pressmeddelandet kan applikationen behandla 2 miljoner transaktioner per dag.

Tack vare dessa förbättringar kommer den expanderade blockchain-plattformen att bidra till en smidigare royaltyupplevelse genom att dra nytta av fördelarna med Microsofts spelekosystem. Därtill kommer nätverkets partners att få snabbare tillgång till data i handlingar och fakturor, allt från en enda källa – Microsofts rättighets- och royalties blockchain.

Dave Padmos, ledaren för EY America’s Technology, Media & Entertainment, and Telecommunications, sa att:

”Den här blockchain-plattformen och royaltylösningen representerar ett av världens ledande blockchain-baserade finansiella system för register och utnyttjar blockchain-tekniken i stort. Möjligheten att upprätthålla pålitlig data med nästan realtidstransparens i kombination med flexibiliteten hos en applikationsspecifik plattform kan ge omedelbar affärsvärde genom att sänka kostnaderna och förbättra förtroendet. Vi förväntar oss att detta kommer att fortsätta att utgöra en betydande trend och ett växande behov inom alla branscher. Samarbetet mellan EY och Microsoft är ytterligare ett steg i vår allians när vi arbetar för att utveckla transformativa lösningar som gör det möjligt för organisationer att bli anpassningsbara digitala företag som använder innovativ teknik för att leverera omedelbart och långsiktigt värde.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust