Bitcoin bryter över 17 000 pund och sätter nytt rekord

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 17, 2020
  • BTC har brutit över motståndsnivåerna vid 15 000 och 17 000 pund.
  • Enligt deVere Groups VD är BTC s nuvarande rally mer hållbart än de tidigare.
  • Green tror att lyftet drivs av institutionella investerare och BTC:s nya roll som säkring mot inflation.

Bitcoin, den ledande kryptovalutan sett till marknadsvärde, har brutit över 14,720 pund och nått nya toppar. BTC lyckades även överträffa sin tidigare rekordnivå någonsin igår. Myntet stod för betydande vinster som förde det från 12 296,5 pund när handeln inleddes till ett nytt rekord på 16 796,4 pund. Myntet drabbades sedan av en liten korrigering och stängde handeln till 15 688,5 pund.

BTC har lyckats bibehålla gårdagens momentum idag. I skrivande stund byter myntet händer till 17 601 pund. Tillväxten motsvarar en vinst på 21,4% under de senaste 24 timmarna och en förändring på 24%under de senaste sju dagarna. Priset upplever dock massiva fluktuationer mellan 17 601 och 16 943 pund. För närvarande har BTC ett marknadsvärde på 312 699 561 216 pund och en daglig volym på 44 241 135 474 pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter denna massiva tillväxt var flera kryptoförespråkare framme och delade nyheterna.

Cameron Winklevoss, Gemini Exchanges grundare, tweetade att:

”Idag lyckades #Bitcoin äntligen. Det tog tre långa, hårt kämpade år, men glastaket på 20 000 dollar har splittrats. En vändpunkt för vår rörelse. Med vinden i ryggen fortsätter vi vårt arbete för att bygga en framtid med större val, självständighet och möjlighet.”

Danny Scott, VD för det brittiska kryptobörsen CoinCorner, delade också sin glädje efter att BTC brutit över 2017 års rekordnotering. Han delade uppdateringar om BTC:s prisutveckling tills myntet slog 16 943 pund. I en av sina tweets uppmuntrade Scott också sina anhängare att sälja sitt guld och istället köpa BTC.

Nigel Green, VD för deVere Group, kommenterade att:

”Vi har sagt i flera månader nu att Bitcoin sannolikt kommer att överträffa sin tidigare rekordnivå innan året är över – och nu har det skett. Sedan kryptovalutans lägstanivåer på 3 600 dollar i mars har den stigit med 440%, vilket gör den till en av årets bäst presterande tillgångar. Många investerare och kryptoförespråkare är mycket glada att de behöll sina Bitcoins och inte sålde.”

Orsakerna bakom rallyt

Enligt Green är denna våg mer hållbar än den under 2017 som drevs av spekulationer. Det beror på att vågen drivs av ett flöde av institutionella investerare, som blir allt mer intresserade av BTC och andra kryptovalutor. Green tror att den goda avkastningen och den stora potentialen hos digitala tillgångar lockade vanliga företag till kryptorummet.

Green tillade att Bitcoins förmåga att fungera som en säkring mot långsiktig inflation har bidragit till att öka konsumentintresset. Han påpekade att införandet av stimulanspaket av regeringar över hela världen avsevärt kommer att minska värdet på fiatvalutor, vilket gör inflationshotet överhängande.

Han konstaterade vidare att de inneboende egenskaperna hos Bitcoin har spelat en viktig roll för myntets pristillväxt. Egenskaper som att vara gränslösa och digitala gör BTC och andra kryptovalutor lämpliga för global användning. Därtill anser Green att demografin har gynnat BTC: s tillväxt genom att fler ungdomar sannolikt antar BTC jämfört med äldre generationer.

Green drog slutsatsen att:

”Efter ett år med historiska höjder och nedgångar på finansmarknaderna kommer det trots allt att vara en god jul för Bitcoin-innehavare. Och i den nuvarande miljön ser det ut som att 2021 kan bli ytterligare ett betydelsefullt år för dem också.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust