Wish moderbolags börsintroduktion ser dålig start

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on dec 17, 2020
  • Aktier av ContextLogic handlades för första gången någonsin på onsdag.
  • Företaget äger Wish.com, en populär e-handelsplattform som är känd för massproducerade varor till bra priser.
  • Aktier såldes mer än 10% billigare efter börsintroduktionen.

Aktier från ContextLogic Inc. (NASDAQ: WISH) handlades för första gången på en offentlig börs på onsdag morgon och rörde sig i motsatt riktning från andra nya börsintroduktioner.

Vill du friska upp minnet angående börsnoteringar innan du fortsätter? Kolla in den här djupgående guiden .

Om ContextLogic

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ContextLogic är moderföretaget till Wish, en e-handelsplattform som säljer allt från kläder till köksartiklar. Företagets kärnwebbplats Wish.com stod ut under COVID-19-pandemin som en go-to-webbplats för massproducerade och billiga artiklar.

Enligt The Wall Street Journal har ContextLogic inte sett en årlig vinst sedan åtminstone 2015. Men de rapporterade en vinst under första halvåret 2019 – nio år efter att företaget grundades.

Under de första nio månaderna 2020 redovisade företaget en förlust på 176 miljoner dollar på intäkter på 1,75 miljarder dollar. Detta jämförs med en förlust på 5 miljoner dollar på intäkter på 1,33 miljarder dollar under samma kvartal förra året. Under det senaste tredje kvartalet ökade intäkterna med 33% jämfört med samma period föregående år till 606 miljoner dollar, enligt WSJ.

Wishs plattform har mer än 100 miljoner aktiva användare varje månad i mer än 100 länder, enligt WSJ. De flesta av säljarna finns i Kina även om ledningen noterade att amerikanska handlare växte kraftigt 2020.

IPO-lansering

Före onsdagens lansering värderades företaget till 16,2 miljarder dollar baserat på en börsintroduktionen på 24 dollar per aktie. Aktierna öppnade för handel på 22,75 dollar före 12:00 EST men kunde inte locka till sig ett bud, så vid 13:00 hade aktien sjunkit 10% till 21,37 dollar.

Däremot slutade den senaste börsintroduktionen från DoorDash Inc. (NASDAQ: DASH) med att aktien steg med mer än 85% på öppningsdagen den 9 december. På samma sätt såg Airbnb Inc. (NASDAQ: ABNB) sina aktier öka mer än dubbelt på sin debutdag.

Investerare och handlare kan ha hittat fel med företagets IPO-prospekt som visade långsammare tillväxttakt jämfört med andra e-handelsaktörer, enligt CNBC. Specifikt ökade intäkterna för niomånadersperioden som avslutaded den 30 september bara med 32% jämfört med Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) som visade 38% tillväxt.

VD spelar offensivt och defensivt: vinst kommer att ses, vi är inte en dollarbutik

ContextLogics VD Peter Szulczewski var på CNBC:s ”Squawk on the Street” för att sälja in företagets aktier till investerare. Han sa att så länge ledningen fokuserar på sitt kärnförslag att leverera värde till kunder genom en rolig upplevelse kommer det att bli ett lönsamt företag i framtiden.

En av de största missuppfattningarna om Wishs plattform är att den liknar en gigantisk virtuell dollar-butik. Företaget fokuserar faktiskt på värde och ger konsumenterna det bästa “bang for the buck” till en undertjänad demografisk grupp.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust