HealthTrends.AI lanserar Chainlink-oracle-nod för att erbjuda covid-19-data

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 18, 2020
  • Lanseringen ska stödja utvecklingen av smarta kontrakt inom olika vårdområden.
  • Chainlink-oracle-noden signerar all covid-19-data kryptografiskt.
  • Enligt HealthTrend.AI kan äldre datakällor inte generera och sprida data effektivt.

HealthTrends.AI, en känd källa för vårddata, planerar att erbjuda statscertifierad covid-19-data via olika blockchain-nätverk. Enligt ett meddelande på HealthTrends.AI:s webbplats den 16 december är tanken att lansera en en Chainlink-oracle-nod som gör det möjligt att dela covid-19-data via Coronavirus API. Företaget hoppas inspirera till ett brett utbud av nya smarta kontraktsapplikationer inom olika vårdområden.

Enligt HealthTrends.AI vill de också att illustrera hur traditionella dataleverantörer kan integrera orakel för att fungera i synergi med blockchain-baserade system och leverera ytterligare värde. Deras Chainlink-oracle-nod kommer också att signera all data kryptografiskt. På så sätt kan företaget garantera att alla anslutna applikationer vet att datan är giltig och kommer direkt från Coronavirus API.

Använder blockchain för att förvandla folkhälsoinformation till användbar information

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt HealthTrends.AI är dess uppdrag att hjälpa organisationer att förvandla folkhälsoinformation till användbar information. Företaget är stolta över att låta statligt verifierad folkhälsoinformation ligga till grund för slutanvändarnas viktiga affärsbeslut.

Även om många statliga och icke-statliga organisationer erbjuder folkhälsodata, hävdar HealthTrends.AI att covid-19-pandemin har avslöjat brister i många traditionella datakanaler. Enligt HealthTrends.AI kan traditionella system inte distribuera data i en skala som kan stimulera verkligt ekonomiskt värde.

Företaget hävdar att till skillnad från andra koronavirusdatakällor, som får sin data från nyheter och mänskliga källor, erbjuder Coronavirus API ett register över data från amerikanska regeringswebbplatser.

Susan Joseph, HealthTrends.AI:s grundare och VD, kommenterade att covid-19 är ett stresstest inom samtliga aspekter av hälso- och sjukvårdssystemet.

Hon tillade att:

”HealthTrends.AI uppgraderar datalagret för folkhälsan och genom att lansera en Chainlink-nod utökar vi vår räckvidd till det växande området smarta applikationer. Snart kommer decentraliserade hälsoappar över hela världen att ha tillgång till högkvalitativ, juridiskt kompatibel och kryptografiskt signerad covid-19-data, vilket gör det möjligt för utvecklare att omorganisera hur vi bygger vårdinfrastruktur i den moderna världen. ”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust