Prisanalys av Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) och Nem (XEM)

Författad av: Michael Harris
december 18, 2020
  • Priset på LTC är ett av de som tjänat mest på Bitcoins senaste uppsving.
  • LINK-tjurarnas nästa kortsiktiga mål ligger på 15,50 dollar.
  • XEM/USD-priset har brutit över 0,30 dollar för första gången sedan maj 2018.

Det totala börsvärdet för kryptovalutor översteg 600 miljarder dollar i veckan efter en otrolig tjurrusning från Bitcoin (BTC). I vanlig ordning följde hela kryptovalutamarknaden med Bitcoin upp och många digitala tillgångar nådde de högsta nivåerna på flera år.

Grundläggande analys: Vad väntar härnäst för Bitcoin?

Med tanke på att Bitcoin sätter tonen för kryptovalutamarknaden i stort fokuserar altcoin-investerare på BTC för ledtrådar om vart marknaden är på väg. Analytiker tror att Bitcoin sannolikt kommer att korrigeras lägre innan myntet fortsätter sin klättring under 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Miller Tabaks huvudmarknadsstrateg Matt Maley hör till dem som tror att BTC/USD-priset sannolikt kommer att korrigeras på kort sikt.

”Det är ingen tvekan om att det har varit ett uppsving, och det kan fortsätta lite längre. Jag tror att det på kort sikt kan fortsätta lite längre, och jag är väldigt positiv på mycket lång sikt. Men på medellång sikt är jag mycket mer bekymrad än jag tror att många andra är,” sa han.

Bitcoin-priset handlas för närvarande till 22 765 dollar eller 0,2% i det röda.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Litecoin (LTC) bryter högre

Priset på Litecoin har stigit med cirka 30% i veckan och det här myntet är ett av de som tjänat mest på Bitcoins senaste uppsving. Ännu viktigare är att prisåtgärden bröt över 2,5-årstrendlinjen runt 92,00 dollar.

LTC/USD dygnsgraf (TradingView)

Om priset lyckas stänga över denna nivå kommer det sannolikt att uppmuntra fler investerare att köpa LTC. Nästa mål upptill är högstanivån från juni 2019 på 146,00 dollar.

Chainlink (LINK) hittar nytt stöd

LINK/USD-priset har befunnit sig i en annan situation än LTC. Ett brott under den stigande trendlinjen vid 12,50 dollar skapade en kortvarig baisseartad miljö, men priset vände snart upp över trendlinjen igen.

LINK/USD dygnsgraf (TradingView)

Utvecklingen kan hjälpa LINK-köpare på kort sikt och nästa mål för tjurarna väntar vid 15,50 dollar, dvs. den fallande trendlinjen.

Nem (XEM) speglar Bitcoins uppgång

XEM/USD-priset har brutit över 0,30 dollar för första gången sedan maj 2018. Sedan konsolideringen runt 0,25 dollar har priset upplevt en serie högre dagliga toppar som till sist resulterade i 0,3774 dollar – den högsta nivån idag.

XEM/USD dygnsgraf (TradingView)

Som framgår av diagrammet ovan kämpar priset nu för att ta sig över Fibonacci-förlängningslinjen på 127,2% till 0,3150 dollar. Om det lyckas kommer XEM-köpare att rikta in sig mot 0,35 dollar härnäst.

Sammanfattning

BTC/USD fortsatte årets enorma rally och slog till med en ny rekordhöjd igår, vilket även hjälpt många altcoins att öka i värde.