Oracles aktier handlas nära rekordnivåer efter Q2-resultatet

Författad av: Stanko Iliev
december 19, 2020
  • Oracles aktier har gått starkt i december och är rimligt värderade till det nuvarande priset.
  • Barclays och Morgan Stanley uppgraderade sina prismål för Oracle i december.
  • Oracle har förklarat en utdelning på 0,24 dollar per aktie.

Aktierna i Oracle (NYSE: ORCL) har stigit från 50 till över 65,3 dollar sedan början av maj, och det aktuella priset ligger runt 65 dollar. Barclays och Morgan Stanley uppgraderade sina kursmål för Oracle i december, och aktien handlas nu nära rekordnivåer.

Grundanalys: De totala intäkterna var starkare än väntat under andra kvartalet

Oracle Corporation är ett amerikanskt multinationellt datateknikföretag som säljer programvara, molnproducerade system och företagsprogramvaruprodukter. Företaget meddelade nyligen att de flyttar sitt huvudkontor från Kalifornien till Texas.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Oracle rapporterade sina Q2-resultat denna månad. De totala intäkterna ökade med 2% på årsbasis till 9,8 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,80 dollar. De totala intäkterna ökade mer än väntat (+ 20 miljoner dollar) och företaget förklarade en delårsutdelning på 0,24 dollar per aktie.

Intäkterna från molntjänster och licensstöd ökade med 4% medan företagets justerade rörelsemarginal förbättrats till 47%.

”Våra mycket lönsamma Fusion- och NetSuite Cloud ERP-applikationer är värda miljardtals dollar och ökade intäkterna med 33% respektive 21% under andra kvartalet. Dessa två strategiska molnapplikationsverksamheter bidrog starkt till Oracles ökade rörelseresultat och en konsekvent tillväxt per aktie,” sa Oracles VD Safra Catz.

Det är värt att nämna att Morgan Stanley uppgraderade sitt prismål för Oracle från 62 till 67 dollar och berömde det starka molnsegmentets inverkan på rörelsemarginalerna.

Barclays konstaterade också i december att Oracle har ett positivt ”risk/reward”-förhållande och höjde sitt mål från 62 till 66 dollar. Enligt Barclays går företaget i rätt riktning med återkommande intäkter som återhämtat sig efter förra kvartals svaghet.

Oracles aktier har stigit i december och den aktuella värderingen är rättvis enligt min mening. Aktien är inte övervärderad, men det är kanske inte rätt tid att köpa Oracle-aktier just nu eftersom priset kan försvagas om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas.

Om priset faller den närmsta tiden kan ett pris i intervallet mellan 45 och 55 dollar vara ett bra tillfälle att investera i Oracle-aktier.

Teknisk analys: Oracles aktier handlas nära rekordnivåer

Oracles aktier fortsätter att handlas på en tjurmarknad, och med ett börsvärde på 191 miljarder dollar är företagets värdering rimlig.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 60, 55 och 50 dollar, samtidigt som 70 dollar representerar motståndsnivån. Om priset stiger över 70 dollar skulle det vara en signal att köpa Oracle-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 75 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 50 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Oracles aktier handlas nära rekordnivåer efter att företaget presenterat sina Q2-resultat, och med den aktuella aktiekursen är företagets värdering rimlig enligt min mening. De totala intäkterna ökade mer än väntat under andra kvartalet och bolaget förklarade en delårsutdelning på 0,24 dollar per aktie. Företaget går i rätt riktning, och en positiv nyhet är att Barclays och Morgan Stanley båda uppgraderade sina prismål för Oracle i december.