Prisprognos för kryptovalutan NEO i januari

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 19, 2020
  • Tekniska indikatorer visar att kryptovalutans huvudtrend fortfarande är hausse.
  • NEO kan vara ett bra investeringsalternativ, men en korrigering kan vänta runt hörnet.
  • Om priset på NEO sjunker under 16 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Kryptovalutamarknaden har gått starkt i december, inte minst efter att Bitcoins pris steg över motståndet vid 23 000 dollar till en ny rekordnivå. NEO steg från 16,6 till över 18,7 dollar på bara fem dagar, och det aktuella priset ligger nu runt 18,3 dollar.

Grundläggande analys: Neos ekosystemprojekt arbetar för ett positivt slut på året

NEO grundades inledningsvis under namnet AntShares av Da Hongfei och Erik Zhan i Kina, och på denna plattform kan användare emittera och byta tillgångar. Plattformen har en egen kryptovaluta som distribueras för att bevisa ägande av en tillgång, vilket gör det enklare att överföra aktier, eget kapital och tillgångar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Plattformen har utformats för att vara regulatorvänlig och har som mål att automatisera hanteringen av digitala tillgångar genom smarta kontrakt. NEO är en av den kinesiska regeringens favoritkryptovalutor, och den kallas ofta ”Ethereum of China” eftersom likheterna med Ethereum är många.

NEOs pris fortfarande långt under prognoserna, och denna kryptovaluta kan vara ett mycket bra investeringsalternativ.

”Med julsäsongen runt hörnet arbetar Neos ekosystemprojekt fortfarande hårt för att få ett perfekt slut på året. Efter att ha säkrat en andrahandsfinansiering på 1,2 miljoner amerikanska dollar under ledning av DeFinance Capital lanserades Switcheo Development Fund av Switcheo. SWTH/NEO-paret noterades också på Flamingo Swap, och vi är glada att se hur hela ekosystemet växer i synergi för att skapa mer värde och användningsområden för Neo blockchain,” säger John Wang, EcoGrowth-chef för NGD.

Den huvudsakliga trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, men om du bestämmer dig för att investera i NEO bör du vara medveten om att priset också kan försvagas den närmsta tiden. Kryptovalutamarknaden har stigit kraftigt på kort tid och en korrigeringsfas kan vänta inom kort.

NEO har funnit starkt stöd över 16 dollar, och ett brott under detta stöd skulle vara ett extremt baisseartat tecken med potential att sänka priset på NEO till 14 dollar.

Teknisk analys: Den nuvarande trenden är fortsatt hausse

NEO är en mycket likvid tillgång men priset har fortfarande svårt att bryta över motståndet vid 20 dollar. Den nuvarande trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, och för stunden finns det inga signaler om att trenden är på väg att vända.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 20 och 22 dollar, samtidigt som 16 och 14 dollar representerar de aktuella stödnivåerna. Om priset stiger över 20 dollar skulle det vara en signal att köpa NEO, och då ligger vägen fri upp till motståndet vid 22 dollar.

Om priset å andra sidan skulle sjunka under 16 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då riskerar det att fortsätta falla ned till 14 dollar.

Sammanfattning

Alla större kryptovalutor gick starkt i veckan och situationen har även fått priset på NEO att stiga. NEO kan vara ett mycket bra investeringsalternativ enligt många analytiker, men en korrigering av kryptovalutamarknaden kan vänta runt hörnet.