PayPals rapporterade affär med BitGo blir inte av

Författad av: Ali Raza
december 25, 2020
  • PayPal har enligt uppgift avslutat sina diskussioner med BitGo utan att kunna komma överens.
  • Betalningsjätten har själva inte kommenterat, men rykten säger att de försökt att förvärva företaget.
  • BitGo avslöjar inte heller mycket om affären, men det står nu klart att de två inte nådde en överenskommelse.

Ända sedan PayPal la till stöd för kryptovalutor har rykten florerat om vad betalningsjättens nästa steg kan bli. Ett rykte var att PayPal siktat in sig på ett förvärv av kryptoföretaget BitGo. Enligt anonyma källor som kom till tals i en artikel i Fortune står det nu klart att den affären inte kommer att bli av.

PayPals förhandlingar med BitGo körde fast

PayPals marknadsvärde ligger just nu på över 280 miljarder dollar – mer än en tredjedel av hela kryptoindustrins kollektiva marknadsvärde. Därför är det inte så märkligt att mängder av kryptoföretag står på kö för en chans att inleda ett samarbete, och det har funnits rapporter om att PayPal är villigt att förvärva några av dem.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter att PayPal meddelat att de ger sig i kast med kryptobranschen började rykten cirkulera om att företaget kan vara intresserat av att förvärva BitGo som grundades 2013.

Även om det verkar som om ryktena om en potentiell affär var sanna, så verkar förvärvet nu ha gått i stöpet.

BitGo verkar sikta på att sälja

Ingendera part har hittills bekräftat eller förnekat rapporterna. PayPal valde att inte kommentera alls. BitGos VD Mike Belshe bekräftade inte att förvärvet varit aktuellt, men konstaterade att de diskuterar med flera andra företag, och att BitGo inte kommer att nöja sig med en ”small exit”.

För närvarande hanterar företaget mer än 16 miljarder dollar i krypto, och Belshe meddelade att även BitGo har gynnats av det pågående Bitcoin-rallyt. Trots det går företaget inte med vinst, eftersom deras fokus ligger på tillväxt snarare än lönsamhet för tillfället.