T-Mobile US aktier stiger efter Oppenheimers nya kursmål på 160 dollar

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 25, 2020
  • T-Mobile US har planer på att nå mer än 50% av amerikanska hushåll med heminternet.
  • De totala intäkterna steg med 74,2% jämfört med Q2 till 19,27 miljarder dollar under Q3.
  • Så länge priset ligger över 100 dollar finns det ingen risk för att trenden ska vändas.

Aktierna i T-Mobile US (NASDAQ: TMUS) har stigit från 77 dollar till det nuvarande priset på 132 dollar sedan början av året. T-Mobile US rapporterade att de totala intäkterna ökade med 74,2% under Q3 jämfört med Q2, men med ett börsvärde på 164 miljarder dollar är denna aktie enligt min mening dyr.

Grundläggande analys: Oppenheimer anser att T-Mobile US har en attraktiv värdering jämfört med konkurrenterna

T-Mobile US är en amerikansk trådlös nätoperatör och deras största aktieägare är det tyska telekommunikationsföretaget Deutsche Telekom med en andel på 43%. T-Mobile US är ett stabilt företag som går med vinst och det är också värt att nämna att Warren Buffetts Berkshire Hathaway nyligen har köpt aktier i detta företag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

T-Mobile US rapporterade sina Q3-resultat i början av november. De totala intäkterna hade ökat med 74,2% jämfört med andra kvartalet till 19,27 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,00 dollar. De totala intäkterna ökade mer än förväntat (+960 miljoner dollar), och företaget höjde sina prognoser för 2020.

T-Mobiles US aktier handlas nära rekordnivåer, men med ett börsvärde på 164 miljarder dollar är denna aktie enligt min mening dyr. Aktiekursen har stigit efter att analytikerföretaget Oppenheimer konstaterat att T-Mobile US fortfarande är attraktivt värderat jämfört med sina konkurrenter och tilldelat ett kursmål på 160 dollar.

I november meddelade företaget att de satsar aggressivt inom segmentet heminternet och utökar sitt pilotprogram till fler än 130 nya marknader. Nya användare kan registrera sig för tjänsten för 50 dollar i månaden, och företaget har planer på att nå mer än 50% av amerikanska hushåll inom sex år.

Teknisk analys: Så länge priset ligger över 100 dollar finns det ingen risk för att trenden ska vända

T-Mobile US aktier har presterat bra sedan början av året, och så länge som priset ligger kvar över 100 dollar handlas aktien fortfarande på en tjurmarknad.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 120 och 100 dollar, samtidigt som 140 och 150 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 140 dollar skulle det vara en signal att köpa T-Mobile US-aktier, och nästa mål skulle då kunna ligga runt 150dollar .

Om priset å andra sidan skulle sjunka under stödnivån vid 100 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden håller på att vända.

Sammanfattning

T-Mobile US aktier handlas nära rekordnivåer, och med ett börsvärde på 164 miljarder dollar är denna aktie enligt min mening dyr. Aktiekursen har stigit efter att analytikerföretaget Oppenheimer konstaterat att T-Mobile US fortfarande har en attraktiv värdering jämfört med sina konkurrenter och tilldelat ett kursmål på 160 dollar.