Är januari en bra månad att köpa Ethereum Classic (ETC)?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 26, 2020
  • Ethereum Classic kan fortfarande inte bryta över motståndet vid 6 dollar.
  • Om priset stiger över 6 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 7 eller till och med 8 dollar.
  • Ethereum Classic kan fortfarande vara undervärderad.

Kryptovalutorna fortsätter att handla på en tjurmarknad, men Ethereum Classic kan fortfarande inte överstiga motståndet vid 6 dollar. Vissa anser att Ethereum Classic (ETC) fortfarande är undervärderad trots alla problem, och vissa prognoser pekar på att denna kryptovaluta kan nå upp över 40 dollar igen.

Grundläggande analys: Ethereum Classic kan fortfarande vara undervärderad

Ethereum Classic är en plattform för smart kontrakt med den egna kryptovalutan ETC. Den största fördelen med Ethereum Classic är att plattformen är säkrare än Ethereums plattform.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum Classic lanserades den 20 juli 2016, då under namnet Ethereum. Det är värt att nämna att det totala tillgången på mynt ligger på cirka 210 miljoner, till skillnad från det som idag kallas Ethereum, som inte har någon gräns.

Plattformen har en aktiv community och låter användarna handla valutor, egendom, aktier och erbjuder ett sätt att hantera digitala tillgångar utan behov av mellanhänder. Enligt den officiella webbplatsen är Ethereum Classic ett av de mest decentraliserade projekten i kryptobranschen.

Denna kryptovaluta kan handlas på många börser, men priset på Ethereum Classic (ETC) har haft en nedåtgående trend sedan början av 2018. Den främsta orsaken till det är den låga transaktionsvolymen, och det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet.

Trots detta har priset på ETC potential att explodera uppåt igen, och det skulle kunna vara rätt tid att köpa Ethereum Classic (ETC) just nu. Vissa anser att Ethereum Classic fortfarande är undervärderad trots alla problem, och priset på denna krypto kan komma att stiga över de nuvarande prisnivåerna i januari.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta över motståndsnivån vid 6 dollar

Investerare i Ethereum Classic bör komma ihåg att det fortfarande handlar om en mycket riskfylld kryptovaluta, men priset har potential att rusa upp igen och till och med nå nya toppar. På diagrammet nedan markerade jag viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna ligger vid 5 och 4 dollar, samtidigt som 6 och 7 dollar representerar motståndsnivåerna.

Datakälla: tradingview.com

Ethereum Classic har sjunkit från 13 till under 4 dollar sedan februari 2020 och det nuvarande priset ligger runt 5,6 dollar. Den främsta orsaken till detta är en låg transaktionsvolym, men Ethereum Classic är fortfarande en kryptovaluta du inte bör ignorera, och priset på denna krypto kan stabiliseras över 8 dollar i januari.

Om priset stiger över 6 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 7 dollar, men om priset sjunker under 4 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

Kryptovalutorna fortsätter över lag att handla i en tjurzon, men Ethereum Classic-priset förblir på en björnmarknad. Det finns några uppenbara risker vad gäller att köpa Ethereum Classic, men om priset stiger över 6 dollar skulle det vara en signal att köpa denna kryptovaluta, och då ligger vägen fri upp till 7 dollar.