Upp eller ner? Prisprognos för kryptovalutan Zilliqa (ZIL) i januari

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 26, 2020
  • Priset på Zilliqa har fördubblats på mindre än en månad och kan stiga över 1 dollar i januari.
  • Zilliqa förvandlas till Zilliqa 2.0, vilket kommer att inkludera optimeringar för att förbättra kapaciteten.
  • Om priset stiger över 0,065 kan nästa prismål ligga runt 0,070 dollar.

Alla större kryptovalutor ökade i värde igår, vilket även stödde Zilliqas pris. Bitcoin har stabiliserats över stödnivån vid 24 000 dollar, vilket pekar på att priset kan bryta över motståndet vid 25 000 dollar under de kommande dagarna eller veckorna.

Grundläggande analys: Zilliqa övergår till Zilliqa 2.0, vilket inkluderar optimeringar för att förbättra kapaciteten

Enligt Zilliqas officiella webbplats är denna offentliga blockchain den första i världen som utvecklats helt med en ”sharded” arkitektur. Projekt lanserades i juni 2017 och samlade in 22 miljoner dollar i Ether genom ett initialt myntbjudande (ICO) som avslutades i januari 2018.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Zilliqa är en skalbar och säker plattform för utvecklare som vill bygga decentraliserade applikationer och Zilliqa-teamet består av erfarna forskare, ingenjörer, venture-skapare och branschexperter.

Plattformens native kryptovaluta är ZIL och den totala tillgången på Zilliqa är 22 miljarder. År 2019 lanserade Zilliqa smarta kontrakt som utvecklare kan initiera via blockkedjans eget programmeringsspråk, Scilla.

Scilla hanterar säkerhetsproblem som fortfarande förekommer i andra språk, och det är också värt att nämna att avgifterna på Zilliqa är extremt låga.

Bitcoin- och Ethereum-transaktioner behöver flera bekräftelser för att anses giltiga, men Zilliqa skiljer sig från både Bitcoin- och Ethereum-nätverken. Tack vare Zilliqas konsensusprotokoll krävs ingen bekräftelse och allt går mycket snabbare.

”Zilliqa övergår nu mot Zilliqa 2.0, vilket kommer att inkludera optimeringar för att förbättra kapaciteten och latensen, förbättrat språk för smart kontrakt och toolchain-stöd”, säger Saayan Choudhury, Senior Director of Commercial Technology.

Zilliqas pris har steg från 0,029 till över 0,065 dollar sedan början av december och det nuvarande priset ligger runt 0,060 dollar. För tillfället finns det inget som pekar på att den positiva trenden skulle vända, men enligt mig handlar det fortfarande om en mycket riskfylld kryptovaluta.

Detta är en kryptovaluta som är svår att ignorera, men om du bestämmer dig för att köpa Zilliqa (ZIL) bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Teknisk analys: Den positiva trenden består

Zilliqa-priset har fördubblats på mindre än en månad, och enligt analytiker är det kortfristiga målet att överstiga 1 dollar under första halvåret 2021.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,065 och 0,070 dollar, samtidigt som 0,050 och 0,040 dollar representerar de aktuella stödnivåerna. Om priset stiger över 0,065 skulle det vara en signal att köpa Zilliqa (ZIL) och då skulle vägen ligga fri upp till 0,070 eller till och med 0,080 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,050 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då riskerar det att fortsätta falla ned till 0,040 dollar.

Sammanfattning

Alla större kryptovalutor gick starkt igår, vilket också stödde Zilliqas pris. ZIL har stigit från 0,029 tillöver 0,065 dollar sedan början av december, och för tillfället finns det ingen signal om att trenden skulle vändas. Om priset stiger över 0,065 kan nästa prismål ligga runt 0,070 dollar, men om priset faller under 0,050 dollar skulle det vara en stark säljsignal.