BMW ska öka produktionen av elfordon till cirka 20% innan 2023

Författad av: Wajeeh Khan
december 28, 2020
  • BMW ska öka produktionen av elfordon till cirka 20% innan 2023.
  • Biltillverkaren uppger att 8% av de bilar de producerade under 2020 var eldrivna.
  • BMW UK började använda fordonsigenkänning för att anpassa försäkringsannonser förra veckan.

I en intervju med den tyska dagstidningen Augsburger Allgemeine i söndags sa VD Oliver Zipse från Bayerische Motoren Werke AG (ETR: BMW) att lyxbilstillverkaren har planer på att öka produktionen av elfordon. Zipse uppgav att:

”Vi ökar antalet elbilar avsevärt. Mellan 2021 och 2023 kommer vi att bygga en kvarts miljon fler elbilar än ursprungligen planerat.”

BMW använder fordonsigenkänning för att anpassa försäkringsannonser

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BMW uppgav att 8% av bilarna som de tillverkade 2020 var eldrivna. År 2023 förväntar sig den tyska biltillverkaren att cirka 20% av deras fordon ska vara eldrivna. Förra veckan rapporterades att BMW UK använder teknik för fordonsigenkänning för att anpassa försäkringsannonser i ett försök att få sina nuvarande kunder att överväga att köpa nyare bilmodeller. Zipse konstaterade också:

”15 000 privata och cirka 1 300 offentliga laddningspunkter måste tas i drift varje vecka från och med idag. Tyvärr är vi långt ifrån det.”

Nyheten kommer bara en vecka efter att BMW-gruppen för nionde året i rad placerade sig på första plats i Trendence Young Professionals Barometer i Tyskland. Företaget placerade sig också på andra plats på Trendence Graduate Barometer 2020. På rankingen över unga IT-talangers och ingenjörers favoritföretag hamnade BMW på sjätte respektive fjärde plats.

BMW rapporterade en årlig intäktstillväxt på 10% under Q3

I en rapport som publicerades i november meddelade BMW att deras intäkter under tredje kvartalet ökade med 10% till 2,21 miljarder pund. Biltillverkaren förklarade ökningen främst med att försäljningen av lyxbilar så en tillväxt med 8,6% på årsbasis.

BMW inledde handeln med en uppgång på strax under 2% idag, men förlorade nästan hela vinsten de närmaste timmarna. Med ett pris på 66,80 pund per aktie ligger biltillverkarens aktier, som du kan lära dig att köpa online här, i stort sett på samma nivå som året inleddes på. I mitten av mars hade priset fallit så lågt som till 34 pund per aktie när den pågående covid-19-pandemin bromsade produktionen och efterfrågan.

BMW presterade skapligt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på ungefär 3%. I skrivande stund har den tyska multinationella tillverkaren av lyxbilar ett marknadsvärde på 43 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 13,98.