Här är nästa prismål efter att Theta (THETA) exploderat uppåt i december

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 28, 2020
  • Theta är en av kryptovalutorna som presterat bäst i december.
  • Så länge priset ligger över 1 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad.
  • Om priset stiger över motståndet vid 1,6 dollar kan nästa mål ligga runt 1,7 eller till och med 1,8 dollar.

Priset på Theta (THETA) har stigit från 0,60 till över 1,8 dollar under december, och det aktuella priset ligger runt 1,40 dollar. Theta är en av de kryptovalutor som presterat bäst de senaste veckorna, och för närvarande finns det ingen signal om att den trenden kommer att vända.

Grundläggande analys: Theta är en mycket riskfylld kryptovaluta

Theta är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk som lanserades år 2019, och enligt analytiker kan nätverket lägga grund för drastiska förbättringar inom videostreamingindustrin. Theta erbjuder bättre videoleverans till lägre kostnader, och det är också värt att nämna att Theta har inlett ett samarbete med Chainlink för att bekämpa bedrägliga onlinevideoannonser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Alla större kryptovalutor har inlett handelsveckan starkt. Bitcoin har stigit över 28 000 dollar, och situationen stöder också Thetas pris. ”Den största tjurcykeln har inletts, eftersom fler och fler aktörer har börjat anta Bitcoin och kryptokurvor,” säger Cointelegraph Markets-analytikern Michaël van de Poppe.

Theta har haft en uppåtgående trend i flera månader, och priset på denna kryptovaluta exploderade uppåt i december. Priset har fortsatt sin korrigering från de senaste topparna över 1,8 dollar, men så länge priset är över 1 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad.

Min åsikt är att dat handlar om en mycket riskfylld kryptovaluta och om du bestämmer dig för att handla med Theta (THETA) bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Teknisk analys: Så länge priset ligger över 1 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad

Huvudtrenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, men om du bestämmer dig för att investera i Theta (THETA) bör du vara medveten om att priset också kan försvagas de närmaste dagarna. Theta har stigit drastiskt på kort tid och en korrigering kan väntar runt hörnet.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 1,6 och 1,8 dollar, samtidigt som 1,2 och 1 dollar representerar de aktuella supportnivåerna. Om priset stiger över 1,6 dollar skulle det vara en signal att handla Theta (THETA), och då ligger vägen fri upp till 1,7 eller till och med 1,8 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 1,2 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och då riskerar det att fortsätta falla ned till 1 dollar.

Sammanfattning

Priset på Theta har fortsatt sin korrigering från de senaste topparna över 1,8 dollar, men så länge priset ligger över 1 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad. Enligt vissa analytiker kan samarbetet med Chainlink kring bedrägerier vara en av anledningarna till den nuvarande prisökningen. Min åsikt är att det handlar om en mycket riskfylld kryptovaluta, men om priset stiger över motståndet vid 1,6 dollar igen kan nästa mål ligga runt 1,7 eller till och med 1,8 dollar.