Prisanalys av Amazon, Apple och Facebook

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 28, 2020
  • Amazon, Apple och Facebook fortsätter att handla på en tjurmarknad.
  • Analytiker säger att teknikaktierna har potential att stiga med ytterligare 25% under 2021.
  • Det nuvarande "risk/reward"-förhållandet ser inte bra ut för långsiktiga investerare.

Den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att gå starkt, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare eftersom USA fortfarande har en lång väg kvar att gå för att möta covid-19-utmaningarna. Flera analytiker säger att det positiva sentimentet förstärks av att många länder inlett sina vaccinationer, men pandemin kommer ändå inte att försvinna någonstans den närmaste tiden.

Även om aktiemarknaden har för vana att stiga de sista dagarna i december kommer många stora företag att tvingas rapportera ytterligare minskade intäkter och kan möta likviditetsproblem.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerarna fokuserar också på det koronavirushjälppaket som de hoppas kommer att godkännas av kongressen idag. I veckan försökte Donald Trump göra ändringar i det paket på 2,3 biljoner dollar som ligger på bordet och insisterade på direktutbetalningar till amerikaner på 2 000 dollar.

USA:s representanthus blockerade dock hans försök att ändra koronaviruspaketet, och dispyten har väckt ny oro. ”Om (stimulansen) inte går igenom i någon form kan det innebära allvarliga konsekvenser för de arbetslösa,” säger Peter Cardillo, marknadschef på Spartan Capital Securities.

Trots det menar vissa analytiker att teknikaktierna kan stiga med ytterligare 25% nästa år, och Amazon, Apple och Facebook kommer att spela huvudroller. ”Även om vaccinationsfördelningen och den eventuella återgång till normalitet under 2021 förblir i förgrunden för investerarstrategin, så är det fortfarande rätt att satsa på aktier som fokuserar på ”arbete hemifrån” under åtminstone de kommande sex till tolv månaderna,” säger analytikern Daniel Ives.

Amazons aktier förblir i en köpzon

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att Amazon steg från 1 626 dollar i mars till över 3 500 dollar i september, och att det aktuella priset ligger runt 3 172 dollar. De kritiska stödnivåerna är 3 000 och 2 800 dollar, samtidigt som 3 300 och 3 400 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 3 300 dollar skulle det vara en signal att köpa Amazon-aktier, och då ligger vägen fri upp till 3 400 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 3 000 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Apples aktier har stigit över 130 dollar igen

Apple är ett stabilt företag med en bra position på marknaden, men med den aktuella aktiekursen är det här företaget övervärderat, enligt min mening.

Datakälla: tradingview.com

Tekniskt sett är Apples aktier kvar på en tjurmarknad, och det första tecknet på att trenden skulle vända vore om priset faller under 100 dollar. Om priset stiger över 140 dollar skulle det vara en signal att handla Apple-aktier, och då ligger vägen fri upp till 145 dollar.

Facebooks aktier har hittat starkt stöd över 240 dollar

Så länge som priset för Facebooks aktie ligger kvar över stödet vid 240 dollar, så är den tekniskt sett kvar på tjurmarknaden, men det finns några uppenbara risker vad gäller att köpa Facebook-aktier i december.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 240 och 220 dollar, samtidigt som 280 och 300 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 280 dollar kan nästa mål ligga vid cirka 300 dollar, men om priset faller under 240 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att gå starkt, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare eftersom USA fortfarande har en lång väg kvar att gå för att möta covid-19-utmaningarna. Trots det säger analytiker att teknikaktierna har potential att stiga med ytterligare 25% under 2021, och att Amazon, Apple och Facebook kommer att bli stora aktörer.