IOTA kan stiga i januari och här är nästa mål för köparna

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 31, 2020
  • Blackpin kommer att använda IOTA Tangle som underliggande strategisk teknik.
  • IOTA förblir undervärderat och priset på denna krypto kan stiga i januari.
  • Om priset stiger över 0,35 dollar kan nästa mål ligga runt 0,40 eller till och med 0,50 dollar.

Bitcoin har stigit över 28 000 dollar och hela kryptomarknaden fortsätter att handla på en tjurmarknad, men trots det har priset på IOTA svårt att stabilisera sig över motståndsnivån vid 0,30 dollar. IOTA kan fortfarande vara undervärderat trots alla problem, och vissa analytiker säger att denna kryptovaluta har förutsättningar att handlas över 1 dollar igen.

Grundläggande analys: IOTA är den optimala lösningen för säker kommunikation och betalning

IOTA är ett tyskbaserat projekt med distribuerad ledger-teknik som är kopplat till fordonsindustrin, Industrial IoT, leveranskedjor, smart energi och e-hälsa. IOTA har också gjort sig känt för att det kan integreras i alla programmeringsspråk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

IOTA-priset har haft en nedåtgående trend sedan den sista veckan i november och för tillfället finns det inga tecken på att den trenden kommer att vända. Den främsta orsaken till det är den låga transaktionsvolymen och det faktum att denna kryptovaluta för närvarande inte står i fokus för handlare.

IOTA använder ”Tangle”-teknologi istället för blockchain-teknik, vilket möjliggör säker dataöverföring utan transaktionsavgifter på ett automatiserat sätt. Enligt uppgift kommer Blackpin att använda IOTA Tangle som den underliggande strategiska tekniken för att möjliggöra säkert datautbyte.

”IOTA, som teknikpartner, är väldigt meningsfullt för oss. Med sitt decentraliserade betalningssystem och andra funktioner baserade på distribuerad ledger-teknik (liknande Blockchain) har denna teknik de bästa förutsättningarna för ett långsiktigt strategiskt partnerskap. När allt kommer omkring är IOTA den optimala lösningen för säker kommunikation och betalning mellan människor och maskiner i samband med (i)IoT-problem,” säger Tobias Schmailzl, CTO på Blackpin.

Vissa analytiker menar att denna kryptovaluta kan explodera uppåt igen, och det kan vara ett bra tillfälle att investera i IOTA just nu. Trots alla problem förblir IOTA undervärderat och priset på denna krypto kan komma att öka i januari över de nuvarande prisnivåerna.

Teknisk analys: IOTA kan fortfarande inte stabilisera sig över motståndsnivån vid 0,30 dollar

Priset på IOTA har svårt att stabilisera sig över motståndsnivån vid 0,30 dollar, men enligt analytiker kan priset på denna kryptovaluta explodera uppåt igen.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,35 och 0,40 dollar, samtidigt som 0,25 och 0,20 dollar representerar de aktuella supportnivåerna. Om priset hoppar över 0,35 dollar skulle det vara en signal att köpa IOTA, och då ligger vägen fri upp till 0,40 eller till och med 0,50 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,25 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då kommer det sannolikt att fortsätta falla ned till 0,20 dollar.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden fortsätter att handla i en tjurzon, men IOTA-priset förblir på en björnmarknad. IOTA-priset har haft en sjunkande trend sedan den sista veckan i november och för tillfället finns det inga tecken på att den trenden kommer att vända. Trots alla problem förblir IOTA undervärderat och priset på denna krypto kan komma att öka i januari över de nuvarande prisnivåerna.