Aldi ökar inköpen av mat och dryck från brittiska leverantörer

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 1, 2021
  • Aldi planerar att öka inköpen av mat och dryck från brittiska leverantörer.
  • Stormarknadskoncernen skapade 3 000 jobb i Storbritannien i år.
  • Tesco plc hängs ut för att inte betala minimilön.

I ett tillkännagivande i onsdags avslöjade Aldi att de planerar att öka sina inköp av mat och dryck från brittiska leverantörer med 3,5 miljarder pundunder de kommande fem åren. Aldi ligger på femte plats på listan över Storbritanniens största stormarknadskoncerner och befinner sig just nu i en omfattande expansion i landet.

I september meddelade Aldi att de vill investera 1,3 miljarder pund för att öppna ungefär 100 nya stormarknader i Storbritannien under de kommande två åren. Företaget betonade att de skapade 3 000 ny jobb i landet under 2020 – en siffra som sannolikt kommer att öka till 4 000 under 2021.

VD Giles Hurleys kommentarer

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett uttalande sa VD Giles Hurley från Aldi att:

”Vi förväntar oss en betydande försäljningstillväxt 2021 när vi öppnar nya butiker och tar Aldi till fler platser i Storbritannien. Eftersom de allra flesta av våra livsmedelsprodukter nu kommer från brittiska leverantörer, kommer vår tillväxt att leda till ytterligare jobb och investeringar i vår brittiska leveranskedja.”

Aldi sa också att de betalningsvillkor som infördes tidigare i år för att hjälpa små leverantörer att bekämpa den pågående covid-19-krisen kommer att finnas kvar under 2021. Covid-19-viruset har hittills smittat fler än 2,4 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 72 tusen dödsfall. Betalningsvillkoren kommer att gynna över 1 000 småföretag i Storbritannien.

Aldi har arbetat hårt för att öppna fler nya butiker i Storbritannien det senaste decenniet och har nu lyckats lägga beslag på en marknadsandel på 8%.

Tesco hängs ut för att inte betala minimilön

I separata nyheter från Storbritannien figurerade Aldis konkurrent, Tesco plc (LON: TSCO), i torsdags på en lista över mer än 100 företag som bör skämmas för att de inte betalar minimilön.

Tescos aktier öppnade torsdagens handel med ett fall med cirka 2%, men vann tillbaka nästan hälften av intradagförlusten nästa timme. Aktierna handlas nu till 2,33 pund per aktie, jämfört med fjolårets lägsta värde på 2,03 pund per aktie den sista veckan i oktober.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust