Countrywide accepterar uppköpsförslag från Connells

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 1, 2021
  • Countrywide accepterar ett förbättrat uppköpsbud från Connells.
  • Connells bud på 395 pence per aktie värderar Countrywide till 223,1 miljoner pund.
  • Alchemy hade tidigare erbjudit 250 pence per aktie för Countrywide.

Countrywide plc (LON: CWD) accepterade igår ett höjt förvärvsbud från Connells Ltd. Det var andra gången som fastighetsföretaget tvingades förbättra sitt erbjudande. En annan framstående budsgivare som försökte lägga beslag på Countrywide var private equity-företaget Alchemy.

Countrywide öppnade handeln med att rum upp med mer än 12% igår. Aktierna handlas nu till 389 pence per aktie efter att ha återhämtat sig från låga 39 pence per aktie under den första veckan i april 2020 när covid-19-krisen påverkade som mest.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det brittiska företaget inledde 2020 med ett pris på 293 pence per aktie. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att förenkla ditt val.

Connells uppköpserbjudande värderar Countrywide till 223,1 miljoner pund

Ursprungligen erbjöd Connells 250 pence per aktie till Countrywide. Det senaste budet motsvarade 395 pence per aktie i kontanter och värderar Storbritanniens största fastighetsgrupp till 223,1 miljoner pund. Priset motsvarar en premie på 14% på det pris som Countrywide stängde den ordinarie sessionen på onsdag till.

Connells höjde först sitt bud till 325 pence per aktie i början av december. Countrywides tillförordnade icke-verkställande ordförande, David Watson, kommenterade nyheterna igår och sa:

”Vi har uppmuntrats av att de (Connells) inser behovet av att införa en hållbar kapitalstruktur och har en vilja att stödja företaget, som är en fantastisk verksamhet som har begränsats av för stor skuld.”

Alchemy erbjöd 250 pence per aktie till Countrywide

I jämförelse erbjöd Alchemy 250 pence per aktie för Countrywide med en extra rekapitaliseringsplan värderad till 70 miljoner pund. Private equity-företaget avstod från att kommentera nyheterna på torsdag.

Countrywide avvisade det inledande erbjudandet från Connells i november. Efter en misslyckad omstrukturering 2015 har dess finansiella resultat fortsatt att vara under press, vilket förvärrades ytterligare av covid-19-pandemin som skapade kaos på Storbritanniens bostadsmarknad under 2020. År 2018 genomförde det Londonbaserade företaget också en massiv diskonterad aktieemission för att stärka sina finanser.

Countrywide har i skrivande stund ett marknadsvärde på 197,41 miljoner pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust