XRP-anhängare ber den federala regeringen att betrakta XRP som en valuta

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 5, 2021
  • Namninsamlingen hävdar att SEC:s stämningsansökan har orsakat XRP-innehavare mycket skada.
  • SEC uppmanas dra tillbaka sin stämningsansökan eftersom FinCEN anser att XRP är en valuta.
  • Ripple anser att SEC:s åtgärder mot XRP är en attack mot den amerikanska kryptoindustrin.

XRP-anhängare har tagit upp kampen för den digitala valutan som faller fritt efter att SEC lämnade in en stämningsansökan mot organisationen bakom myntet, Ripple. En person med initialerna JW har nu startat en namninsamling för att hjälpa XRP att göra sig kvitt stämningsansökan, som hävdar att myntet är ett värdepapper snarare än en valuta.

Enligt insamlingen är SEC ansvarigt för att skydda amerikanska medborgare som investerar i värdepapper. Trots det lämnade myndigheten in en stämningsansökan och hävdade att XRP, som FinCEN redan anser vara en valuta, är ett värdepapper.

En viktig fråga

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Insamlingen försöker samla 100 000 underskrifter innan de kan få svar från Vita huset. För närvarande har den 25 959 signaturer. Skulle den få 100 000 underskrifter är målet att be Vita huset att stoppa SEC:s stämning av XRP eftersom den orsakar XRP-innehavare stor skada. Även om det inte är klart vem som lämnat in namninsamlingen så påminner tongången mycket om Ripple Labs officiella ståndpunkt. Den 29 december meddelade organisationen att de skulle lämna in sitt svar på SEC:s stämningsansökan för att motbevisa tillsynsmyndighetens anklagelser mot XRP.

I tillkännagivandet noterade Ripple att,

”SEC:s beslut att lämna in den här stämningsansökan handlar inte bara om Ripple, det är en attack mot hela kryptoindustrin här i USA. Vi har alltid sagt att det finns en farlig brist på reglering för krypto i USA.”

Ripple konstaterar också att tillsynsmyndighetens stämning redan har påverkat otaliga oskyldiga XRP-handlare utan koppling till Ripple. Stämningen har också skapat en osäker situation för börser, marknadsgaranter och handlare. Organisationen tillade att SEC har skapat osäkerhet på marknaden och därmed skadat den community de försöker skydda.

Börser störs

Adrian Pollard, grundare av bitHolla (ett företag med fokus på programvara för börser) håller med Ripple och berättade för Invezz att:

”Hela Ripple- och XRP-situationen är inte bara en svår situation för XRP-investerare utan för börsplattformarna som måste stoppa handeln med den valuta som stör affärerna.”

Han tillade att stämningen mot Ripple kommer att ha förödande effekter på de vanliga investerarna i XRP. Trots skadan anser han att det är högst osannolikt att SEC kommer att avbryta sin stämning av Ripple Labs även om 100 000 signaturer samlas in.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust